Högaktuell för VM-spel

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Hjälte för AIK – nu bevakas Burgic av förbundskaptenen

Miran Burgics två mål ger honom en VM-chans.

Inför matchen mot Kalmar var anfallaren borträknad – efter succén ritar Sloveniens förbundskapten Matjaz Kek om sitt schema för att granska AIK:s kommande matcher.

– Jag hoppas målen får honom att växa för nu är allt möjligt, säger Kek till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
KRISHJÄLP Miran Burgic (andra från vänster) kramas om efter ett av sina två mål mot Kalmar. För krislaget AIK var det årets första seger i allsvenskan.

Elfte maj kallas Sloveniens 30 bästa fotbollsspelare till ett läger inför VM.

Hade du i söndags frågat förbundskaptenen Matjaz Kek om Miran Burgic var aktuell hade han svarat nej. Frågar du nu låter det annorlunda.

– Han är en av spelarna som jag grubblar över. Burgic har en lång skadeperiod bakom sig och har haft problem att få speltid av tränaren däruppe i Stockholm. Nu hoppas jag att han spelar bra, för det är inte försent, säger Kek.

Bara sett en match

Matjaz Kek har hittills bara sett AIK:s match mot Gais då Burgic var bänkad och inte uträttade något under sitt korta inhopp. Efter det har anfallaren startat två matcher och stärkt sina landslagschanser.

Tack vare säsongens två första mål ska Kek granska AIK:s kommande två matcher, mot Häcken på lördag och mot Helsingborg nästa torsdag.

– Jag kan se alla matcher på tv, via satellit. Burgic var i landslaget förut (spelade landskampen mot Bosnien-Herzegovina i november) och jag hoppas att han gör ett bra jobb i de närmaste matcherna, säger förbundskaptenen.

Hur stor procentchans är det att du tar med Miran till den första truppen?

– Jag gillar inte procent, men allt är möjligt. Det finns spelare som har större chans eftersom de har spelat hela tiden, men Burgics två mål visar att han är tillbaka.

Glatt besked

Miran Burgic har inte pratat med Matjaz Kek på månader, så när han får Sportbladets besked blir han glad.

– Det är väldigt goda nyheter. Jag fokuserar på att starta nästa match mot Häcken och göra det bra, säger han.

Är det pressande att veta att Kek granskar dig?

– Nejnej. Det är mycket press på AIK för att vi har startat dåligt, men jag tror inte att det kommer påverka mig.

Om Burgic når första lägret har han fyra veckor på sig att imponera på Kek. Första juni tas 23 spelare ut som ska representera Slovenien i VM.

– Jag vet inte hur jag ligger till, men till 30-mannatruppen är jag ett alternativ. Sedan får vi se, jag har ju spelat så lite, säger Miran Burgic.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM