Lagrell: TV4 är beroende av AIK

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Förbundsbasen om TV-bråket

TV4 bojkottar AIK:s matcher eftersom kanalen anser att klubben inte har ställt upp i sändningarna.

Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell beklagar kanalens ställningstagande men säger samtidigt att TV4 behöver stockholmsklubben.

– TV4 är beroende av AIK. Det är en av de föreningar som har det största publika stödet, säger Lagrell.

Foto: Roger Lundsten
Lars-Åke Lagrell.

Bojan Djordjic lämnade studion under sändningen från Supercupfinalen och sedan dess har det varit ont om AIK-ansikten i TV4:s studio. TV-kanalen inleder nu en bojkott mot de regerande Svenska Mästarna. Men situationen är inte hållbar på sikt, vare sig för AIK eller TV4, annser Lars-Åke Lagrell.

Kommer inte att agera

– AIK är naturligtvis beroende av TV4 men TV4 är också beroende av AIK. AIK är en av de föreningar i landet som har det största publika stöder. Jag utgår från att det även motsvarar intresset för sändningarna, säger Lagrell.

Svenska fotbollförbundets ordförande säger samtidigt att förbundet inte kommer att lägga sig i frågan.

– Då skulle vi så småningom vara slutinstans för allt. Det här är en strid mellan en TV-kanal och en av våra föreningar. Jag hoppas bara att den löser sig.

”Är ingen enkel sak”

Tittarna blir nu utan de regerande svenska mästarna i rutan under våren. Men Lagrell säger att han hoppas att parterna begraver stridsyxan så att sändningarna från Råsunda kan återupptas i höst.

– Jag gillar inte att TV-kanalen inte kan välja bland alla matcher. Men det här är ingen enkel sak och jag vet inte riktigt vad som hänt eftersom ord står mot ord. Men nu får de två parterna lite tid att fundera över vad som är bra och dåligt och hur de ska förhålla sig till det.

ARTIKELN HANDLAR OM