Kalmar FF

MILJONSMÄLLEN

Av: 

Ulrik Sandebäck

FOTBOLL

Domen kan bli en jätteförlust för Kalmar – så ska de bryta kontraktet

KALMAR. Kalmar FF har investerat flera miljoner kronor i våldtäktsdömde Yannick Bapupa.

Nu inleds förhandlingarna för att bryta miljonkontraktet.

– Vi ska måste få till en dialog med spelaren, hans agent och se vilka möjligheter som finns för vår del, säger Kalmars sportchef Svante Samuelsson.

En sign on-bonus plus ett lukrativt treårskontrakt gjorde 27-årige Yanick Bapupa till en av Kalmar FF-truppens dyraste spelare genom tiderna. Nanne Bergstrand hade ”scoutat” Bapupa i över ett år och KFF vann kampen om yttermittfältaren före flera europeiska klubbar.

Övergången med löner och sociala avgifter kostar Kalmar FF runt fyra miljoner kronor - lågt räknat.

I går dömde hovrätten Bapupa till två års fängelse för den omskrivna våldtäkten i Gävle i höstas.

Ska rädda miljonerna

Därmed är den korta karriären i Kalmar – spelade en träningsmatch mot AIK – med största sannolikhet redan över. Nu inleds istället KFF:s jobb med att rädda sina satsade miljoner.

– Vi har redan tittat på våra arbetsrättsliga delar och kommer även att behöva föra en dialog med spelaren och med hans agent. Men först måste vi få veta exakt vad som kommer att hända. Vi kan inte göra något innan domen vinner laga kraft, säger sportchefen Svante Samuelsson.

Hur känns det nu när hovrättens dom till slut kom?

– Eftersom han blev häktad för två veckor sedan så var det ganska väntat. Men det finns bara förlorare i sådana här situationer, säger Svante Samuelsson.

”Lider med alla”

Även Nanne Bergstrand är nedstämd över situationen.

– Jag ska egentligen inte säga något om det här, allt ska gå genom Svante Samuelsson, men jag lider med alla inblandade, säger Nanne Bergstrand.

Lagkaptenen Henrik Rydström var bedrövad efter domen. På sin blogg skrev han så här sent i?går kväll:

– Det är ju på alla sätt och vis sorgligt. För alla. Jag kan inte kommentera domen och det som utspelade sig vid händelsen. Men om jag bara diskuterar det sportsliga är det ju givetvis ett avbräck för Kalmar FF. Yannick var vår stora värvning inför 2010 och vi var alla i laget imponerade över kvaliteten han höll. Suck. Och om det påverkar oss? Det kan vi inte tillåta. Vi går vidare. Vi måste gå vidare. Oavsett vad.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF