”Vi har varit splittrade”

FOTBOLL

Flavio om grupperingarna som delade AIK: ”Hela laget har tagit sig i kragen nu”

Foto: RÄDDAREN Antonio Flavio fixade segern med sitt 1–0-mål. Och gladast av alla i AIK var den hårt kritiserade målvakten Tomi Maanoja som fick hålla nollan.

Krismötet i fredags förändrade allt.

Efter att Antonio Flavio avgjort för AIK ger han en bild av hur krisen delade upp laget i grupper som isolerade sig och klagade på varandra.

– Vi var lite av ett splittrat lag, säger han.

Kylan var total.

Antonio Flavio fick bollen till skänks i straffområdet, drog målvakten Viktor Noring och dribblingspromenerade in 1–0. Målet stod sig matchen ut och AIK lyfte sig över Trelleborg i den allsvenska botten.

Enligt matchhjälten betyder segern mer än så.

– Den tyngsta perioden för mig var efter matchen mot Göteborg. De som fortfarande trodde på oss dit slutade tro efter den matchen. Efteråt tog vi samtalet. Jag upplever att laget har blivit mer enat sedan dess.

Samtalet Flavio pratar om kan likaväl stämplas ”krismöte”. Efter 0–4 mot IFK Göteborg i torsdags drog AIK hem till Karlberg för att dagen efter vädra ut tankarna. Tränaren Björn Wesström höll sig i bakgrunden och lät spelarna ta plats.

Mötet avgörande

Enligt Flavio var mötet direkt avgörande för gårdagens seger. Innan truppen satt ner fanns det splittringar och skitsnack sinsemellan spelarna, säger han.

– Förberedelserna för matchen var desamma, men hela laget tog sig i kragen och fokuserade på sitt eget jobb i stället för att klaga på lagkamraterna.

Ni har stängt träningen och talat mindre med media inför matchen. Hur har det påverkat?

– En stängd träning är ingen stor grej. Den stora saken som gjorde skillnaden var att i stället för att gnälla på varandra så pratade alla positivt och försökte få medspelarna att lyfta huvudet.

Varför har det gått tungt för AIK?

– Först och främst: några fajter var lite otur och små marginaler. Men vi var lite av ett splittrat lag. I dag visar vi att vi är mer enat och gör jobbet tillsammans.

Björn Wesström är glad över att de rensade ut känslorna i fredags.

– Såhär efter matchen känns det som att det inte gick helt åt helvete i alla fall.

Flavio ger en bild av en splittrad trupp som enades efter mötet. Hur stämmer det med din uppfattning?

– Svårt att svara på. Jag tycker gruppen i och för sig var ganska samlad och bra ändå. De som lever med oss på Karlberg ser att det inte är begravning.

ARTIKELN HANDLAR OM