Här är de som gör upp om Guldbollen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-11

Ibrahimovic storfavorit till femte titeln

På måndag delar Aftonbladet och Svenska fotbollförbundet ut svensk fotbolls mest prestigefyllda pris guldbollen på Fotbollsgalan i Malmö.

Här är de fem hetaste kandidaterna till att få ta emot priset som Sveriges bäste fotbollsspelare.

På måndag samlas Sveriges fotbollselit i Malmö för årets Fotbollsgala. Det tyngsta priset Guldbollen har gått till Zlatan Ibrahimovic tre år i rad och stjärnan är storfavorit till en totalt femte titel.

Här är de som enligt förhandstipsen gör upp om priset med kommentarer från Sportbladets expert Erik Niva:

Zlatan Ibrahimovic

FC Barcelona/Milan

Nivas kommentar: Den solklara favoriten. I mina ögon är han en klart mycket bättre fotbollsspelare än någon annan svensk.

Olof Mellberg

CFP Olympiacos

Nivas kommentar: Framförallt en allt större ledare i landslaget. Har väl inte en kurva som går spikrakt uppåt i sin klubblagskarriär, men det visade sig inte minst mot Holland hur viktig Melllberg är för ett svenskt landslag.

Kim Källström

Olympique Lyon

Nivas kommentar: Vänder en Champions League-åttondel mot Real Madrid på Bernabueu. Det är kanske den enskilt tyngsta svenska insatsen under hela fotbollsåret. Är även en viktig kugge i det Lyon som spränger vallarna och gick hela vägen till en Champions League-semifinal.

Johan Elmander

Bolton Wanderers

Nivas kommentar: Har verkligen kommit igång med målskyttet på hösten. Kan han bara hålla farten uppe i produktionen så finns fortfarande hoppet om ytterligare en svensk offensiv världsstjärna.

Ola Toivonen

PSV Eindhoven

Nivas kommentar: Det stora genombrottet. Inte längre ett valpigt löfte utan en etablerad seniorspelare på internationell nivå. Om Liverpool-flytten blir verklighet kan det här vara en seriös kandidat till guldbollen inom ett par års tid.

Aftonbladets Guldbollen |
Aftonbladet

Följ ämnen i artikeln