Bäst i stan – då blir BP kaxigast

FOTBOLL

Guidetti: Snart kommer man prata om lilla AIK

STOCKHOLM. De är långtifrån störst och har få fans.

Men Brommapojkarna är bäst i stan – och kunde knappast bry sig mindre.

– Folk borde gå till Grimsta om de vill se bra fotboll, säger BP:s Babis Stefanidis.

Foto: KAXIG Efter tre poäng mot Halmstad ligger BP högst i tabellen av Stockholmslagen. John Guidetti låg bakom seger­målet.

Kontrasten kunde knappast vara mer påtaglig.

Stockholmsderbyt mellan AIK–Djurgården lockade drygt 21 000 personer till Råsunda.

Tre timmar senare hade 1 869 personer bänkat sig på Grimsta för att se BP möta Halmstad.

”Ett nytt lag”

– Vi är ett nytt lag i de här sammanhangen och har klättrat från superettan. Nu hoppas vi att publiksiffrorna ska göra samma sak, säger BP:s Manchester City-lån John Guidetti.

Och fortsätter Brommapojkarna lika inspirerat framöver borde chanserna att spräcka 2 000-gränsen på Grimsta vid nästa hemmamatch vara ganska goda.

I går slog man tillbaka mittenkollegan Halmstad med 1–0 efter att Tomas Zvirgzdauskas stött in John Guidettis inlägg i eget mål i första halvlek.

– Jag hade gjort upp med Tomas om det där innan matchen (skratt). Skämt åsido, slänger man in bollen i boxen kan det alltid bli farligt och det lönade sig den här gången, säger Guidetti om målet.

”Vi är bäst”

Målet gav tre poäng, en femteplats i allsvenskan och – kanske viktigast av allt – den inofficiella titeln som Stockholms bästa lag.

– Jag tycker det är välförtjänt – vi är bäst just nu. Vi känner oss trygga i vårt spel och spelar oftast en väldigt fin fotboll med mycket kortpassningar, säger vänsterbacken Miiko Albornoz.

Och John Guidetti tror att BP nått toppen i Stockholm för att stanna.

– Absolut. Snart kommer man att prata om lilla Djurgården, lilla AIK och stora BP. Nu ska vi åka till Åtvidaberg i veckan och ta tre poäng. Det ska bli intressant att se var vi ligger i serien efter den matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM