Ibrahimovic hyllas inför stormatchen mot Roma

FOTBOLL

"En extraordinär spelare"

Foto: Allegri och Zlatan.

MILANO. En match innan jullovet återstår.

Inför Milans möte med Roma ber tränaren Max Allegri om en sista kraftansträngning – och hyllar Zlatan Ibrahimovic för succéhösten i Italien.

Milan går på jullov som serieledare i Serie A och med hopp om fortsatt liv i Champions League efter gårdagens lottning som ger italienarna Tottenham i åttondelsfinalen.

Milan ligger sex poäng före trion Juventus, Lazio och Napoli i tabellen men inför kvällens möte med Roma varnar Allegri spelarna för att ta julledigt för tidigt.

– Det är jätteviktigt att vi har rätt motivation för Roma kommer hit för att vinna och öppna upp tabellen. Matcherna före jul är farliga, man riskerar att vara okoncentrerad, säger Allegri.

Allegri, som kom till klubben i somras, har givit Milan-supportrarna och ägaren Silvio Berlusconi klubbens bästa höst på flera år.

”En stark person”

Själv tackar han Zlatan för hjälpen och behöver inte leta länge efter svar på frågan vad det svenska nyförvärvet bidragit med till klubben.

– Han är en stark person. Det syns på planen, men inte för att han snackar utan för att han visar sina lagkamrater vad han kan. Han är en extraordinär spelare som är fantastisk på massor av sätt, och för ett lag är sådana som han jätteviktiga, säger Massimiliano Allegri till Sportbladet.

Det pratas mycket om att han varit trött under hösten, känner du att Ibrahimovic har behov av vila?

– Tvärtom. Han är en spelare som måste spela mycket. När han inte var med i matchen mot Ajax ville han egentligen spela själv.

Du ser inga problem med hans fysiska status?

– Nej, inga som helst.

Cassano inte klar

Trots veckans uppgifter att Antonio Cassano, som kan komma att bli Zlatan Ibrahimovics anfallskamrat, är klar för klubben vill inte Massimiliano Allegri kommentera affären.

Men Milans vice VD Adriano Galliani säger:

– Överenskommelsen mellan Milan och Sampdoria och klubb och spelare är klara. Nu återstår fem miljoner euro att betala till Real Madrid (som i sin tur lånat ut Cassano till Sampdoria). Saken är inte klar än.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A