”Han är som Hitler mot oss brassar”

FOTBOLL

Förre Barçastjärnan rasar mot Van Gaal

Förre Barcelona-anfallaren Giovanni riktar nu hård kritik mot sin gamle tränare Louis van Gaal.

Brassen säger att han njöt när holländaren fick stryk i Champions League-finalen.

– Van Gaal är som Hitler för oss brasilianska spelare. Han är arrogant, stolt och har ett problem, säger Giovanni enligt spanska Sport.

Foto: Louis van Gaal.

Giovanni kom till Barcelona 1996 och var under den tidne också ordinarie i Brasiliensk landslagstrupp. Men när Louis van Gaal tog över klubben ett år senare gick det utför för anfallaren som såldes till Olympiacos 1999. Nu riktar Giovanni, numera i Santos, hård kritik mot sin förre coach.

Skyllde dålig form

– Van Gaal är som Hitler för oss brasilianska spelare. Han är arrogant, stolt och har ett problem. Min tid med honom var hemsk, han ville inte ha brasilianare. Jag gav upp och han kämpade också med Rivaldo och Sonny Andersson. Han sade alltid att vi var dåligt tränade, säger Giovanni enligt Sport.

Men den numera 38-årige brassen stannar inte vid sin kritik där. Han ifrågasätter även van Gaals fotbollskunskaper.

”Han är helt galen”

– Han måste ha varit med om något trauma. Han kan ingenting om fotboll, har ingen aning om någonting och under min tid med honom tränade vi alltid på samma sätt. Den kille är sjuk, helt galen.

Van Gaal tränar numera Bayern München som han förde till en dubbel i år. Men i den största turneringen fick tyskarna stryk och Giovanni säger att han njöt när Bayern förlorade Champions League-finalen mot Inter.

– Om jag fått bestämma skulle Inter ha vunnit med 15-0 efter fem mål av Lucio.