Publicerad:
Uppdaterad:

Petning blev till tändning

Publicerad:
Uppdaterad:

Järdler målskytt igen: Klart jag var förbannad

1 av 2 | Foto: bildbyrån
"BRA NOG ATT FÅ SPELA" Christian Järdler gratuleras av Andreas Dahl och Peter Graulund efter 4-0-målet mot Elfsborg. Nu ökar självförtroendet för helsingborgarna som siktar uppåt i tabellen.

HELSINGBORG

I två matcher var Christian Järdler petad.

- Klart att jag blev förbannad. Jag var bra nog för att få spela.

Petningen blev tändningen. Nu storspelar Järdler på vänsterbacken.

Den talangfulle vänsterfotade ytterbacken har haft ett stort "fel" tidigare. Han har aldrig varit speciellt målfarlig.

Nu har Järdler plötsligt gjort mål i tre av Helsingborgs fyra senaste allsvenska matcher och har dessutom spelat fram till två mål.

- Det har aldrig hänt tidigare. Kanske spelar jag lite offensivare men jag får också fler bollar. Jag tyckte jag gick upp tidigare också.

- Framförallt tror jag det beror på att vår nye hjälptränare Pär-Olof Ohlsson peppar mig hela tiden för att jag ska bli mer offensiv, säger Christian Järdler.

Helsingborg vann matchen mot Elfsborg på sitt kantspel. Järdler höll rent bakåt och stack ständigt upp när chans gavs. Hans framspelning till Mattias Lindströms 3-0 var lika perfekt som Lindströms kalla lobb.

Luckrade upp försvaret

Lindström, Järdler och Erik Wahlstedt som vänsterbreddare luckrade upp Elfsborgs på senare tid så starka försvar direkt från start.

- Vi är klart på gång och ska komma så högt som möjligt. Det känns som att antingen är man med bland de fyra bästa eller så är man bland alla andra som bara ska klara sig kvar, säger Järdler.

Helsingborg har tagit nio poäng i de fyra senaste allsvenska matcherna med målskillnaden 14-3. Ändå är det fortfarande bara fyra poäng ner till en nedflyttningsplats.

- Tabellen ljuger aldrig. Personligen har jag tyckt hela tiden att vi har ett jättebra lag. Men vi kan inte säga något om vi inte vinner matcherna, säger Mattias Lindström som är i kanonform.

- Självförtroendet har ökat i laget. Vi har mycket positiv energi och spelar bra i 90 minuter.

På söndag väntar topplaget Hammarby som är i desperat behov av en seger.

- Perfekt, säger Mattias Lindström.

Stefan Alfelt

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN