Jag har en känsla av att ”Svennis” kommer att förlora

FOTBOLL

LONDON

När folket på det engelska fotbollsförbundet, FA, kom till jobbet i går morse gick brandlarmet.

Tänk så mycket två bokstäver kan betyda.

FA - som i Fire Alarm.

FA - som i Faria Alam.

FA - som i Fällan Arrangerad.

I gårdagens Svennis-krönika var jag inne på konspirationsteorin och jag måste säga att den inte har minskat i värde idag.

Är allting i detta "Svengate" ett iscensatt försök att bli av med en manager som kostat för mycket pengar - och levererat för lite?

Tomt i kassan

Är det en djävulsk plan som satts i verket för att komma undan det svindyra kontrakt som FA:s bossar skrev med Svennis - i ren desperation när han förhandlade med Chelsea?

Vi ska komma ihåg att Mark Palios, den verkställande direktören, fick igenom ett beslut att skriva kontrakt med Svennis till 2008 - med en årslön på runt 50 miljoner kronor.

Två av de styrelseledamöter som protesterade mot detta, och blev överkörda, var Premier Leagues ordförande Dave Richards och Rupert Lowe från Southampton.

Sen dess har FA haft så tomt i kassan att 20 procent av all arbetskraft inom förbundet har avskedats.

Ni fattar kanske vad Richards och Lowe tycker om Eriksson nu?

Ni fattar hur gärna de vill se hans kontrakt upplöst?

Och ni fattar kanske hur de kommer att rösta när Svennis ska grillas inför styrelsen den 5 augusti?

Redan dömd

Tongångarna i London i går var att det egentligen inte spelar nån roll vad Svennis har att säga till sitt försvar framöver.

Han är redan dömd.

Om FA säger att "han har åsamkat oss generande publicitet och inte motsvarat våra imagekrav", vad kan då Svennis sätta emot?

Det kan bli en tuff fight mellan olika advokatfirmor framöver, men jag har en känsla av att Svennis kommer att förlora den matchen. Här är han på bortaplan.

Hans agent Athole Still lät i går meddela att "okej, kom igen bara, både jag och Sven välkomnar en utredning i det här fallet, han har ingenting att dölja. Han kan omöjligen bli sparkad".

Snack. Athole Still är en småhandlare i de här sammanhangen och det är väl inte helt säkert att Svennis sagt sanningen ens till honom.

Vad jag gärna skulle vilja veta är följande:

Den 19 augusti, dagen då FA gick ut och meddelade att "ingenting hade hänt mellan Eriksson och sekreteraren Faria Alam", tillbringade Svennis bevisligen flera timmar på FA:s kontor.

Ska vi tro på att FA:s skickade ut en dementi på hans vägnar utan att han själv visste om det?

Fast han själv satt i huset?

Verkar inte särskilt troligt, eller hur?

Å andra sidan:

Om "Svengate" är en skickligt arrangerad fälla för att få bort Eriksson, då kanske det passar bättre in i bilden.

Sanningen vet bara FA.

Fula Affärer.

ARTIKELN HANDLAR OM