”Kan bli en nystart för mig”

FOTBOLL

Alla tre svenskar på planen när Southampton började återtåget

SOUTHAMPTON

Äntligen en bra blågul dag på den engelska sydkusten.

Tre svenskar på planen och säker seger mot klassiska Liverpool.

- Den här vinsten kan bli en nystart för både mig och hela laget, säger Mikael Nilsson.

Foto: TOG VARSIN KANT Mikael Nilsson och Anders Svensson var del av ett femmannamittfält när Southamptons tränare Harry Redknapp för första gången på en månad använde tre svenskar i samma match.

För en dryg månad sen använde Southampton senast tre svenska spelare i en match.

Då förlorade de med 5-1...

Sedan dess har det bara gått utför. Laget har förlorat match efter match - och svenskarna har suttit betydligt mer på läktaren än de spelat.

Kanske var det vändningen vi fick se i går på St Mary´s.

Anders Svensson och Mikael Nilsson startade på varsin kant av ett femmannamittfält och gjorde sitt för att äta upp Liverpools mittfält. När Andreas Jakobsson hoppade in för att stänga matchen med kvarten kvar hade Southampton en trygg 2-0-ledning.

Vill ha mer boll

- Otroligt viktig seger för oss. Vi har inte vunnit så jädra många matcher i år, så vi är jättenöjda, säger Anders Svensson till Sportbladet.

Hur känner du inför att spela på vänsterkanten?

- Det är annorlunda. Det är klart att jag skulle vilja ha mer boll, men man får ju jobba för laget och vara otroligt tacksam för att vi kan vinna en match igen.

Du vann mer boll än vi är vana vid.

- Ja, jag försökte gå in och kriga i tacklingarna, och det har jag inget emot heller, haha. Jag tycker väl att jag och Micke hade kunnat vara mer offensiva, men vi svenskar tar ju väldigt gärna ansvar bakåt.

Det har spekulerats mycket i din framtid på sistone. Har du några nyheter där?

- Det har jag ingen kommentar till över huvud taget.

En bra dag för Anders Svensson - men förmodligen en ännu bättre för Mikael Nilsson.

För allra första gången fick han vara med och vinna en Premier League-match.

- Jätteskönt, verkligen. Efter jul har jag inte lyckats slå mig in, men jag har spelat två reservlagsmatcher på slutet och det har känts bättre och bättre. Nu hoppas jag att den här vinsten kan bli en nystart för både mig och hela laget.

Så är det här en dag att plocka fram de stora superlativen? Nja, när Sportbladet pratar med Southamptons nytillträdde manager Harry Redknapp är han sparsam i sitt omdöme om svenskarna:

- Tja, de skötte sig okej. De arbetade hårt, skötte sina jobb"

Du använde Anders Svensson som vänsterytter snarare än på hans naturliga position.

- Ja, han vill spela på innermittfältet, men där valde jag tre starka mittfältsspelare i dag. Han skulle inte få spela som innermittfältare, och då var det bättre att använda honom till vänster än inte alls.

Svenskarnas matchinsats:

Erik Niva

ARTIKELN HANDLAR OM