Malmö FF jagar skyttekungen

FOTBOLL

Friska Viljors Daniel Johansson: Jag flyttar gärna dit

Daniel Johansson, 26, spelar i superettans jumbolag - men leder seriens skytteliga.

Nu kan han bli Malmös räddning på anfallskrisen.

- Jag flyttar gärna dit, säger han till Sportbladet.

Foto: FRÅN SÖRÖJE Namn: Daniel Johansson. Ålder: 26. Längd: 182 cm. Vikt: 69 kg. Moderklubb: Söröje IF. Matcher denna säsong: 14. Mål/assist: 10/1. Aktuell: Toppar superettans skytteliga och jagas av Malmö FF.

Friska Viljors succéanfallare har gjort tio mål på fjorton matcher och lär inte bli långvarig i superettan. I går sänkte han ensam Norrköping med tre fullträffar (5-2) efter bland annat ett drömmål han själv jämförde med Maradonas i VM 1986.

Johansson provtränade med Malmö i januari - och skulle inte ha mycket emot en flytt.

- Jag hoppas på det. Efter att jag hade varit där i januari var de ganska nöjda. Men då hade jag skrivit på för Friska Viljor.

I Daniel Johanssons kontrakt finns det en klausul som säger att han kan lämna klubben om han vill.

Den eventuella flytten skulle bli ett hårt slag för Friska Viljor, som nyligen tappade backen Tomas Backman till Djurgården.

"Kul att han vill hit"

Malmös sportchef Hasse Borg kan inte dementera att det finns ett intresse för Daniel Johansson.

- Daniel är en av de spelare som varit här nere. Kul att han vill hit. Han är en intressant spelare som vi följer, säger Hasse Borg till Sportbladet.

Kan han vara aktuell för Malmö redan nu?

- Det vill jag inte kommentera. Det skulle bara skapa en massa spekulationer.

Medan Daniel Johansson väntar på samtal från Malmö FF kan han sitta framför tv:n hemma i Sundsvall och se drömmålet om och om igen.

Fick målet på video

Han fick en videokassett med soloraiden på direkt efter matchen.

- Jättekul, ska hem och kolla på det nu. Hur det såg ut? Det var ett utkast från vår målvakt och jag fick bollen 15-20 meter från mittlinjen. Då satte jag fart, raka spåret mot mål. På vägen hann jag göra en tunnel, en överstegsfint, en dragning och en tvåfotsdribbling innan jag behärskat satte den i vänstra hörnet, säger Friska Viljors egen Maradona - som snart kan frälsa Malmö.

Skytteligan i superettan

Johan D Lundin

ARTIKELN HANDLAR OM