”Vi ska ha en riktigt bra chans att vinna”

FOTBOLL

Djurgården möter litauiska Kaunas i Champions League-kval: Fysiskt lag

Djurgården får resa i österled i Champions League-kvalet.

Till Litauen – för att möta FBK Kaunas.

– Vi ska ha en riktigt bra chans, säger Djurgårdstränaren Stefan Rehn.

Foto: TUFFT FÖRSVAR Djurgården kan få det tufft mot Kaunas fysiskt starka backlinje. Litauernas defensiva spel var en av de saker som imponerade mest på Djurgårdens assisterande tränare Stefan Rehn som såg gårdagens match mot maltesiska Sliema.

4–1 mot maltesiska Sliema.

6–1 totalt.

Ett resultat som imponerar siffermässigt, men som inte säger mycket om litauiska Kaunas klass.

– Ganska bra fysiskt lag med bra backlinje och snabba omställningar, är ”spionen” Stefan Rehns spontana kommentar efter att Kaunas tagit sig vidare i Champions League.

Djurgården går in i Champions League-kvalet i andra omgången. Bort har 16 blåbärslag försvunnit, men ännu återstår två omgångar för att nå gruppspelet.

Vinstlott

Att Djurgården får möta Kaunas – med början på hemmaplan – får ändå ses som en vinstlott.

– Man får ta till sig vissa grejer, som att de är starka på fasta situationer och att de ofta kommer upp med stora och starka backar när de har hörnor och frisparkar, säger Stefan Rehn och tillägger:

– Det är något som vi har haft problem med tidigare och måste tänka på.

Gårdagens 4–1-seger mot Sliema visade också hur snabba Kaunas är på att ställa om spelet. Från ett kompakt 4–4–1–1-försvar kan laget blixtsnabbt förvandla uppställningen till en offensiv 3–5–2.

– De är verkligen disciplinerade när motståndarlaget anfaller, då är det nästan bara två spelare som ligger kvar offensivt, medan resten bildar en kompakt försvarsmur. När de sen bryter ställer de om snabbt, säger Rehn.

Fans kan pigga upp

Kaunas hemmaarena bjuder knappast på någon tät atmosfär. Ena långsidan saknar helt läktare, och gårdagens match sågs ”bara” av 8 700 åskådare.

Kanske kan några 1 000 Djurgårdsfans pigga upp där?

Och sjunga Djurgården ytterligare ett steg ut i Europa.

REAL MADRID ELLER MANCHESTER UNITED I NÄSTA OMGÅNG?

Nästa onsdag börjar den långa kampen i Champions League för regerande svenska mästarna Djurgården. Det börjar med dubbelmöte mot litauiska mästarklubben Kaunas i kvalets andra omgång.

Redan vid seger mot Kaunas kan Djurgården komma att ställas mot storlag som Real Madrid och Manchester United.

Henning Johannesson ([email protected])