UC Sampdoria

Köper förbannelsen för 240 miljoner kr

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Nu jagas Eto'o av både backar och mumier

Fans till Sampdoria och Samuel Eto'o bör se upp.

33-åringen kan ha dragit på sig Tutankhamuns förbannelse.

Och han betalade 240 miljoner kronor för den.

En 140 år gammal villa med pool, helikopterplatta, 40 rum – och en förbannelse från 1339 före Kristus. Det är vad Samuel Eto'o enligt tidningen Sport betalat motsvarande 240 miljoner kronor för.

Hunden dog i sympatismärtor

Villa Altachiara byggdes på en klippa intill Portofino, strax sydöst om Genoa, med en mäktig utsikt över havet av Lord Carnarvon. Samme Lord som är mest känd för att ha finansierat upptäckten och utgrävningen av Tutankhamuns grav den 4 november 1922 – något som skulle stå den käre Lorden dyrt.

Lord Carnarvon dog bara sex månader senare av ett myggbett på hotell Savoy i Kairo, enligt sonen Henry Herbert till följd av en förbannelse för att ha stört Tutankhamuns gravfrid som än i dag hemsöker hans gamla bostäder. Sonen påstod att i samma ögonblick som fadern dog så ylade familjens hund och avled i sympatismärtor hemma i Storbritannien.

”Eto'o vet att det påstås spöka”

Bara månader senare dog sedan även Lordens brorson – efter att ha fallit nedför trapporna i Villa Altachiara – och 2001 försvann Gucchi-modellen och grevinnan Francesca Agusta mystiskt från villan. Tre veckor senare hittades hennes kropp uppspolad på stränderna vid Saint-Tropez.

Så det är knappast utan risk som fotbollsstjärnan Samuel Eto'o nu lagt beslag på Villa Altachiara. 33-åringen själv verkar dock inte nämnvärt bekymrad.

– Han känner till historien, alla känner till Villa Altachiaras historia. Vissa påstår att grevinnan fortfarande hemsöker huset och att Tutankhamuns förbannelse är tillbaka men Eto'o älskar huset, säger en agent som hjälpte fotbollsstjärnan med affären till Sport.

Enligt tidningen planerar fotbollsstjärnan, som gick till Sampdoria i januari och hunnit med en match från start, att flytta in så snart som möjligt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

UC Sampdoria

Samuel Eto’o

Serie A