Messi inblandad i allt i toppmötet

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Se höjdpunkterna i Sportbladet News

Efter att ha legat bakom alla mål i 3-1-vinsten mot Atlético Madrid ville Lionel Messi ge sin syn på veckans påstådda maktkamp mellan honom och tränaren Luis Enrique.

– Jag har aldrig bett om att byta ut en coach, det skulle jag aldrig göra, säger han.

Foto: TT
Barças tre målskyttar.

Det har varit en stökig vecka i Barcelona – och stämning mellan tränaren Luis Enrique och storstjärnan Lionel Messi har inte varit den bästa. När tränaren sedan bänkade Messi i matchen mot Real Sociedad dök stjärnan inte upp på träningen.

Men i stormatchen mot Atlético Madrid lät inte Messi historien komma i vägen. Med ett mål och två assist låg han bakom allt för Barcelona i 3-1-vinsten.

"Det sårar mig"

Efter matchen ville Messi ge sin egen bild av den turbulenta tiden, i Barcelona tv.

–Jag vill ge min version efter att ha hört så mycket. Jag har aldrig bett om att byta ut en coach, det skulle jag aldrig göra. Det sårar mig. Detta kommer från personer som vill såra klubben, säger han.

– Jag har hört många saker, både tidigare och nu, som får det att verka som att jag styr klubben. Jag är en spelare, och tar inga beslut. Det vill jag inte heller.

Passande nog bjöd Messi Luis Enrique på ett bländande spel. Förutom ett mål spelade han också fram till både Neymar och Luis Suarez inledande mål.

Spelade fram med handen

Men framspelningen till Luis Suarez 2-0-mål var kontroversiellt, efter vad som såg ut som hands på en framspelande Messi.

I den andra halvleken föll Jesus Gamez i straffområdet mot – just det – Lionel Messi, och bortalaget fick straff, som Mario Mandzukic satte säkert till 2-1.

Men samme Lionel Messi avgjorde sedan matchen med 3-1 i slutminuterna.

Neymar var också färgstark i matchen och hade redan hunnit bli målskytt när han åkte på en ordentlig stämpling av tonåringen José Giménez i Atlético i början av matchen.

Målskytten blev liggandes med en blodtung högerstrumpa och fick bäras av planen på bår.

Men det medicinska teamet gjorde en snabbfix av såret och snart sprang brasilianaren in på planen igen.

Även Neymar kommenterade maktkampen mellan Messi och Enrique efter matchen.

– Det där är över. Vi har inget problem, det ligger i det förflutna, sade Neymar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM