Assyriska gör klart med allsvensk duo

FOTBOLL

”En av Sveriges bästa”

Sist i Superettan.

Då gör Assyriska klart med två spelare.

Gustav Jarl från Helsingborg och Edward Owusu från AIK lånas in över säsongen.

Nere i Irak är ett folkmord i full gång. Över 200 000 kristna assyrier rapporteras vara på flykt från det som en gång hette Assyrien, kallat såväl civilisationens som kristendomens vagga.

I en annan värld – men i precis samma – ligger Assyriska FF sist i Superettan.

För två veckor sedan bestämde sig supportrarna för att stötta sina landsmän genom ett läktararrangemang i matchen mot Hammarby, men även om budskapet var vackert fortsätter trepoängarna lysa med sin frånvaro.

Något måste göras. Därför har något gjorts.

"Given i landslaget"

Assyriska meddelar via sin officiella hemsida att två allsvenska spelare lånas in över säsongen. Den ene är Gustav Jarl, 19, från Helsingborgs IF. Klubbchefen Aydin Aho kommenterar:

– Gustav har tränat med oss en vecka och spelat en U21-match. Tränarna har varit positiva till honom, och han spela både ytterback och yttermittfältare, vilket stärker konkurrensen på de positionerna. Trots sin unga ålder känns han mogen både på och utanför planen.

Jarls agent Martin Klette ger också sin syn, enligt Fotbolltransfers:

– Av någon anledning har Gustav inte fått så mycket speltid i Helsingborg, trots att han är en av Sveriges bästa spelare i sin åldersgrupp och given i landslaget.

"Behöver speltid"

Assyriska har dock inte nöjt sig där utan vänt blickarna mot AIK. Därifrån har man slussat in 20-årige Edward Owusu, en BP-fostrad mittback som även kan spela innermittfältare.

– Edward är i en tuff konkurrenssituation i AIK och behöver speltid. Det i kombination med att Assyriska har behovet gör detta till en bra lösning, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens officiella hemsida.

Den allsvenska duon ska alltså försöka rädda säsongen som hittills varit en besvikelse för Assyriska.

Klubben som för tio år sedan stormade mot Allsvenskan står fortfarande utan seger på hemmaplan – och snart utan hopp i sitt historiska hemland.

ARTIKELN HANDLAR OM