Div 3-talangen ställs mot Sverige

FOTBOLL

Hade köpt biljett till matchen

Till vardags spelar Amna Lihovic i division 3-laget Göteborgs DFF. På lördag spelar hon landskamp på Gamla Ullevi - för Bosnien-Hercegovina mot Sverige.

– Det blir en jättestor upplevelse att gå in framför massa publik på min hemmaplan, säger 17-åriga Amna Lihovic till Expressen.

Foto: Göteborgs DFF
Amna Lihovic

Amna Lihovic hade tänkt se VM-kvalmatchen Sverige - Bosnien-Hercegovina på Gamla Ullevi på lördag från läktaren. Biljetten var redan köpt då fick hon beskedet att hon var uttagen till den bosniska truppen.

– Jag var i klassrummet när jag fick reda på det. Jag blev jätteglad och sa bara "ge bort min biljett", säger Lihovic till Expressen.

Spelat för båda ungdomslandslagen

Lihovic är född i Göteborg och har föräldrar från Bosnien. Hon har tidigare spelat för både bosniska och svenska ungdomslandslagen och i augusti så gjorde 17-åringen landslagsdebut för Bosnien Hercegovina då hon hoppade in i en match mot Färöarna och spelade fram till ett mål.

– Jag var med på Bosön två gånger men gick aldrig vidare. Så det kändes som att de valde bort mig. När jag fick chansen i ett A-landslag så valde jag det, säger Lihovic.

Möter idolen

Nu får Lihovic som till vardags spelar i division 3 spela landskamp i sin hemstad. En stor uppgift som inspirerar den 17-årige anfallstalangen.

– Jag har aldrig spelat på Gamla Ullevi. Så det blir en jättestor upplevelse att gå in framför massa publik på min hemmaplan, säger hon.

Bland annat ställs hon mot en av sina stora idoler - Kosovare Asllani.

På läktaren sitter lagkamrater från Göteborgs DFF, klasskamrater från Katrinelundsgymnasiet och stolta föräldrar.

ARTIKELN HANDLAR OM