Guidetti ratas av Manchester City

FOTBOLL

Pellegrini: ”Vi har tillräckligt med spelare”

Manchester City har bestämt sig.

John Guidetti har, tillsammans med lagkamraterna Micah Richards och Scott Sinclair, uteslutits ur truppen hos de regerande Premier League-mästarna.

– Vi har tillräckligt med spelare, säger Citys manager Manuel Pellegrini.

Foto: John Guidetti.

John Guidetti, 22, har en tuff sommar.

2012 drabbades den 22-årige anfallaren av en virussjukdom, och andra skadeproblem har sedan hållit honom borta från spel i nästan ett och ett halvt år. Han nobbades nyligen av sin gamla klubb Feyenoord på grund av sin höga skaderisk och han har inte gjort någon ligamatch för Manchester City sedan han skrev på 2008.

Utesluts från truppen

Och det ser inte ut att bli någon ligadebut i City heller.

På fredagens presskonferens inför Citys ligamatch mot Stoke meddelade manager Manuel Pellegrini att Guidetti, tillsammans med lagkamraterna Micah Richards och Scott Sinclair, inte får plats i truppen.

– Vi får se vad som händer de kommande 48 timmarna, de vet att de inte är en del av truppen eftersom vi har tillräckligt med spelare, säger Pellegrini.

I våras var Guidetti utlånad till just Stoke, där han gjorde sex inhopp. Micah Richards, 26, kom till City som 14-åring men har bara gjort nio ligamatcher de senaste två säsongerna. Yttermittfältaren Scott Sinclair, 25, var i sin tur utlånad till West Bromwich förra säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM