Steven Gerrard slutar i landslaget

avErik Karlsson

FOTBOLL

Efter 14 år och 114 landskamper är det över.

Englands lagkapten Steven Gerrard, 34, slutar i landslaget.

– Jag har njutit av varje minut när jag har representerat mitt land, säger han i ett uttalande.

Englands VM blev ett stort misslyckande och Steven Gerrard var en av spelarna som fick utstå mest kritik. Lagkaptenen blev i allra högsta grad inblandad i uttåget när han missade en nick och friställde Luis Suárez till 2-1-målet som skickade England ur turneringen. 

Efter matchen ville inte Gerrard ta något beslut om framtiden:

– Jag har frågat förbundskaptenen för att få tid över sommaren att tänka igenom mitt beslut. Jag mår väldigt dåligt, jag är knäckt. Jag måste få tid för mig själv och rensa huvudet, sa han då.

"En sorglig dag"

Men nu är alltså beslutet taget och Liverpool-legendaren har gjort sin sista match för Englands landslag.

– Jag har njutit av varje minut när jag har representerat mitt land och det är en sorglig dag nu när jag vet att jag inte kommer ta på mig Englandströjan igen, säger Gerrard som också ibland många hyllningar väljer att skicka lite extra tacksamhet till Roy Hodgson.

Offrar landslaget för CL

– Jag skulle särskilt vilja tacka Roy, framförallt för att han gav mig kaptensbindeln permanent när han fick jobbet. Det gjorde mig till den stoltaste mannen i landet och lät mig uppfylla en barndomsdröm.

Han säger att beslutet är det svåraste i karriären:

– För att säkerställa att jag kan spela på en hög nivå och fortsätta ge allt för Liverpool så tror jag det här är rätt beslut att ta. Att vi har Champions League-fotboll på Anfield igen har varit en viktig faktor i mitt beslut, säger Gerrard.

Roy Hodgson:

– Även om jag är besviken över beslutet så kan jag helt förstå Stevens situation och jag kan inte klaga med tanke på allt han gjort för sitt land.

Steven Gerrard gjorde debut i landslaget 2000 och har under de senaste 14 åren spelat 114 matcher. Han står noterad för 21 mål.

ARTIKELN HANDLAR OM