Pellegrini känner ingen press att vinna titlar

Foto: Manuel Pellegrini.
FOTBOLL

Tvåa i ligan, tufft läge i Champions League och utslagna ur FA-cupen.

Men Manuel Pellegrini är lugn.

– När jag skrev på kontraktet blev jag inte tillsagd att jag var tvungen att vinna en titel varje år, säger chilenaren till ESPN.

Chelsea vann ligacupfinalen i helgen – så den titeln är omöjlig att plocka för Manchester City. Det är även kört i FA-cupen, där föll laget med 0-2 hemma mot Middlesbrough.

City har ett tufft läge i Champions League efter att ha förlorat första matchen mot Barcelona med 1-2 på Etihad. Lägg även till att laget inte har kampen om ligatiteln i egna händer då Chelsea leder med fem poäng.

”Jag känner ingen press”

Det kan bli en titellös säsong för City. Senast det hände var 2012/13 – då fick Roberto Mancini foten.

Men enligt Manuel Pellegrini behöver han inte vinna någon titel för att bli kvar som manager för klubben.

– Jag har ingen press på mig att vinna titlar varje säsong för att få stanna kvar här, säger chilenaren.

– Jag känner ingen press, speciellt inte från media. När jag skrev på kontraktet blev jag inte tillsagd att jag var tvungen att vinna en titel varje år, eller fem titlar på fem år.

”Man vet ju aldrig”

Förra säsongen blev det två titlar för Pellegrini: Premier League och ligacupen.

– Man vet ju aldrig i fotboll. Det finns olika sätt att analysera en säsong. Det är viktigt att vinna, men det är inte det enda som är viktigt, säger 61-åringen.

– Man vet inte om vi kommer att vinna mot Barcelona eller åka ur Champions League. Det värsta som finns är att tänka på framtiden eftersom du bara spekulera om massa saker då. Jag har 25 års erfarenheter från tränaryrket i stora klubbar och jag har aldrig känt någon press.

Returen mot Barcelona spelas den 18 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM