Kollapsade på planen

1 av 6
FOTBOLL

Direkt efter Tottenhams ledningsmål kollapsade Swanses Bafetimbi Gomis på planen.

Chockade med- och motspelare såg på när läkarteamen från båda lagen snabbt var framme för att hjälpa fransmannen.

Efter sex minuter kunde 29-åringen ändå vid medvetande rullas av planen på bår.

Det hade inte ens gått tio minuter av Tottenhams hemmamatch mot Swansea, och ställningen var 1-0 till hemmalaget efter mål av Nacer Chadli, när Bafetimbi Gomis föll ihop på planen. Läkarteamen från båda lagen var snabbt framme hos 29-åringen samtidigt som märkbart chockade med- och motspelare följde utvecklingen.

Inte första gången

Efter sex minuter kunde Gomis rullas av planen på bår – då trots allt vid medvetande – med en syrgasmask. Enligt The Guardian ska anfallaren inte ha behövt uppsöka sjukhus.

– Han mår bra. Han är i läkarrummet. Det här är något vi kände till, kallat vasovagal. Vi har känt till det hela tiden och det har hänt förut. Han har genomgått alla typer av medicinska och kardiologiska tester hos oss, äger en talesman för Swansea till BBC.

Det är som sagt inte första gången fransmannen kollapsar i samband med fotboll. Bara under sitt första halvår i franska Lyon 2009 svimmade Gomis vid tre skilda tillfällen.

”Lider av Vasovagal synkope”

Efter den tredje gången, under en landslagsamling när anfallaren förlorade medvetandet i någon minut för att en kvart senare återvända till träningen, uttryckte Lyons president Jean-Michel Aulas öppet sin oro.

– Vi kan inte låta bli att oroas. Det är obehagligt varje gång. Han har problem med Vasovagal synkope (ett tillstånd då hjärnan får för lite blod vilket leder till att du svimmar) och det är något som kan drabba människor men det här är tredje gången så det är klart att jag är orolig, sa Aulas då till ITele.

Gomis kom till Swansea från Lyon förra sommaren.

Matchen vann Tottenham med 3-2. Efter Chadlis mål noterades även Ryan Mason och Andros Townsend i målprotokollet för ”Spurs”. Swanseas mål gjordes av Sung-Yueng Ki och Gylfi Sigurdsson.

ARTIKELN HANDLAR OM