Vill inte se dem fira på arenan

FOTBOLL

Real vill inte ha finalen på Bernabéu

Real Madrid slogs ut i åttondelsfinalen av Copa del Rey men verkar trots det ha ett finger med i spelet av finalen.

Barcelona och Athletic Bilbao vill båda att matchen spelas på Santiago Bernabéu.

Något de vitklädda från huvudstaden inte vill.

Spanska fotbollsförbundet har ännu inte annonserat spelplatsen för året Copa del Rey-final. Båda finallagen, Barcelona och Athletic Bilbao, vill spela matchen på Real Madrids hemmaarena Santiago Bernabeu. Men enligt spanska medier delar vill Real låna ut arenan till sitt reservlag.

Kan lånas ut till Castilla

Enligt spanska radiokanalen, Cadena Ser, kommer inte Real Madrid att erbjuda sin arena som spelplats för finalen av spanska cupen. En repris av finalen 2012, då samma lag ville ställas mot varandra på Bernabéu. Den gången var ursäkten en renovering av arenan.

Nu kan ursäkten istället heta Real Madrid Castilla. Reservlaget ligger just nu på en andraplats i den spanska tredje divisionen och har chansen att ta en av de fyra kvalplatserna till Liga Adelante. Ett kval som spelas samma helg som cupfinalen.

Enligt AS är det tradition att låta reservlagen ”låna” A-lagets arena vid kval och det kan sätta käppar i hjulet för en final på Bernabéu.

Kan tvingas arrangera

Samma tidning rapporterar om att förbundet kan tvinga Real att arrangera matchen. Men matchkoordinatorn, Miguel Ángel López, har sagt att det inte finns några planer på det från förbundets sida. Med tanke på att Valencia redan har erbjudit sig att arrangera matchen på Mestalla.

Senast en cupfinal hölls på Bernabéu ställdes Real mot lokalrivalen Atlético i en match där gästerna gick som segrare. Och det efterföljande firandet gick inte hemmalagets supportar i smaken och detta rapporteras vara en av anledningarna till att klubben inte vill att finalen spelas på Bernabéu.

ARTIKELN HANDLAR OM