Tillbaka efter cancern – fick kaptensbindeln

1 av 4
FOTBOLL

Hela fjolåret kämpade han mot testikelcancern.

I dag var Newcastles Jonás Gutiérrez, 31, tillbaka i Premier League.

Till stora ovationer fick han ta emot lagkaptensbindeln och leda laget i den dramatiska 0-1-förlusten mot Manchester United.

– Jag kommer komma ihåg det här resten av livet, säger argentinaren.

Jonás Gutiérrez har tillhört Newcastle sedan 2008 och alltid varit en av fansens stora favoriter. Därför var många förvånade när han plötsligt försvann från radarn efter ett kortare lån hos Norwich förra våren.

I september förra året kom förklaringen. Argentinaren hade fått metastaser efter att ett år tidigare fått testikelcancer och tvingades genomgå en tuff behandling för att överleva.

– Det här är den tuffaste matchen jag tvingats spela, sa han då.

Men Gutiérrez vann den och i november förra året kunde han meddela att han var friskförklarad.

Tog gult kort direkt

I dag var han tillbaka på planen i Premier League för första gången. Efter 65 minuter, vid ställningen 0-0 hemma mot Manchester United, så valde John Carver att ta ut Ryan Taylor till förmån för argentinaren. Ett fulsatt St. James' Park ställde sig upp och gav en stående ovation och spelarna på plan hedrade ordinarie kaptenen Fabricio Coloccini Gutiérrez med att räcka över sin kaptensbindel.

– Jag kommer komma ihåg det här resten av livet. Jag är så glad för hur fansen tog emot mig. Deras stöd har varit viktigt under hela den här tiden, säger han och hyllar Coloccini.

– Vi har känt varandra i många år, han är som en del av familjen. Jag är så glad att ha honom som vän.

Den heltände mittfältaren presenterade sig med att ta ett gult kort redan efter två minuter. Men han såg ändå ut att vara med och bärga en poäng i matchen mot topplaget.

Slarv förstörde återkomsten

Då slarvade Newcastle flera gånger om i försvaret. En ettrig Wayne Rooney stressade fram misstag från både Mehdi Abeid och målvakten Tim Krul som slog en rensning rakt till Ashley Young som kunde sätta sitt första mål för säsongen i öppen bur. Tre viktiga poäng för van Gaals mannar som nu hänger på Arsenal och får ett tvåpoängsavstånd till jagande Liverpool.

ARTIKELN HANDLAR OM