IFK Göteborg

Svensson: Jag kan mer än bara springa

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

FARO. 0-2 mot Dynamo Moskva var en förlust för IFK Göteborg.

Men en liten seger för Gustav Svensson, 27, bäste blåvite spelaren på planen.

– Jag kan mer än bara springa runt, säger han.

Rysk tabelltrea, tio av elva startspelare etablerade A-landslagsmän och storstjärnor som Aleksander Kokorin, Mathieu Valbuena och Jurij Zhirkov – det var på förhand givet att IFK Göteborg skulle få det svårt mot Dynamo Moskva.

Blåvitt fick jaga och jaga, men fortsatte visa upp en stark defensiv i säsongsinledningen där det efter Alexander Buttners 1-0 (55) dröjde ända till andra tilläggsminuten innan Kevin Kuranyi definitivt kunde avgöra med sitt 2-0.

”Väldigt bra lag”

Gustav Svensson sammanfattade matchen och var spontan i omdömet om en av Dynamos största stjärnor:

– Det var ett väldigt bra lag vi mötte med rappa spelare. Det blev mycket springa och täcka ytor.

Och:

– Han den där lille nummer 14 (Valbuena). Herre min skapare! Det var en duktig spelare.

Ändå var det mer av den gamle, alltså den yngre Svensson till exempel av modell 2009/2010, som syntes på Estadio Algarve i andra matchen av Atlantic Cup.

– Sådana här matcher passar mig. Dessutom försökte jag så mycket som möjligt ta tag i spelet när vi fick tag i bollen, säger Svensson och fortsätter:

– Jag vet att jag kan mycket mer. Framför allt mer än det jag har visat i den blåvita tröjan. Jag försökte visa att jag kan mer än bara springa runt.

2009 var Svensson en av de stora stjärnorna i dåvarande U21-landslaget under förbundskaptenen Jörgen Lennartsson.

Flyttade hem i mars

Efter ett par ojämna år som utlandsproffs i turkiska Bursaspor och ukrainska Tavriya flydde Svensson till Sverige från Krim i mars förra året.

Har du varit besviken på dig själv, på det du presterat sedan du kom hem?

– Nej, men jag vet att jag kan mer. Jag vill vara mer engagerad i vårt anfallsspel, vill visa att jag inte bara är en defensiv kugge.

Vad är det som har bromsat dig?

– Jag har tagit ett större defensivt ansvar innan. Haft den rollen tydligare. Jörgen säger att jag får göra lite mer vad jag själv vill.

– Med Micke Stahre var det lite mer rollfördelat. Nu känner jag mig i bättre form fysiskt också. Det är skönt att ha en hel försäsong i benen som gör att jag i 80:e minuten orkar ta en rusch upp i anfallet, säger Gustav Svensson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg