Bilderna som kan rädda Ibrahimovic

FOTBOLL

Videon från samma kväll släppt

1 av 2

Här är bilderna som kanske kan rädda Zlatan Ibrahimovic från en längre avstängning.

En video från spelargången efter Marseilles möte med Lyon visar hur hemmalagets Dimitri Payet får ett utbrott mot domarna.

– Ni blåste oss! Idioter, skriker Payet fast med ett betydligt grövre ordval.

Zlatan Ibrahimovic riskerar en avstängning från fransk ligafotboll efter sitt rasande utbrott mot domaren.

– Jag har aldrig sett något liknande under min 15 år långa fotbollskarriär. Jävla rövhål, sa Zlatan till en av domarna på väg till omklädningsrummet efter förlusten mot Bordeaux innan i han i frustration fortsatte:

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG.

Skrek mot domarrummet

Domarfacket reagerade kraftfullt och skrev ett upprop för att kräva en ursäkt av svensken. Något även såväl premiärministern som idrottsministern också gjorde. Nu riskerar Ibrahimovic att stängas av i fem matcher.

Men kanske kan svensken få hjälp från oväntat håll. En ny video har kommit fram som visar Marseilles spelare efter 0-0-matchen mot Lyon, samma dag som PSG:s förlust mot Bordeaux. Där står även Dimitri Payet för ett rasande utbrott.

Marseille trodde sig ha gjort ett mål i slutminuterna men domaren ansåg att bollen aldrig var inne. På väg av planen vände sig Payet mot domarrummet och skrek ett antal okvädningsord, skriver L'Equipe.

Fortsatte inför pressens kameror

– Ni blåste oss! Idioter, skrek Marseilles 27-åring fast med betydligt grövre ordval.

När Payet sedan mötte pressen fortsatte mittfältaren sin kritik mot domarteamet.

– Vi är äcklade. Inte arga, eftersom vi gjorde en bra insats, men äcklade. Vi kunde ha spelat dåligt men i kväll gjorde vi allt rätt. Alla i vårt lag var bra. Av den anledningen är vi ännu mer äcklade. Men vi är maktlösa. Domarna måste ta sitt ansvar, sa Payet enligt ESPN.

Om franska ligan stänger av Zlatan Ibrahimovic har de nu ytterligare ett fall att ta ställning till. Något som kanske kan gynna svensken i en granskning.

ARTIKELN HANDLAR OM