Barrow väljer spel i svenska landslaget

FOTBOLL

Modou Barrow, 23, gick direkt från superettan till Premier League.

Nu tar den svensk-gambianske anfallaren nästa steg.

Allt talar för att han debuterar för svenska U21-landslaget nästa vecka.

I somras lämnade Modou Barrow Östersund för spel i Swansea. I november debuterade han i Premier League i segermatchen mot Arsenal och gjorde i början av 2015 mål och assist i en FA-cupmatch mot Tranmere.

Barrow är född i Gambia och har både svenskt och gambianskt pass, vilket innebär att han kan välja vilket landslag han vill spela för. Efter mötet med Tranmere i januari gav den kvicke anfallaren negativa besked till de svenskar som hade hoppats på honom.

– Jag tror inte jag väljer Sverige, sa han till Östersundsposten.

Nu verkar han ha ändrat sig.

Möte i torsdags

Modou Barrows agent Miralem Jaganjac tvittrade under tisdagskvällen att 23-åringen har haft ett möte med U21-förbundskaptenen Håkan Ericson i Nottingham (Barrow är utlånad till Forest).

Enligt agenten verkar det som att Barrow blir uttagen till den svenska U21-trupp som nästa fredag möter Serbien borta.

"Kul att goda vännerna Mo och Isaac Thelin får chansen att spela tillsammans igen" skrev Jaganjac i ett inlägg som sedan togs bort.

Håkan Ericson bekräftar att mötet ägde rum förra torsdagen och att Modou Barrow kan vara ett av tjugo namn som tas ut till landskampen mot Serbien.

– Han är aktuell. Vi tar ut truppen på fredag, så jag vill inte säga mer än att han finns med i diskussionen. Det var anledningen till att jag träffade honom, säger Ericson.

"Duktig på att driva boll"

Det äldre U21-landslaget ska spela EM till sommaren. Ericson tror att Modou Barrow skulle kunna tillföra laget fart.

– Om jag pratar förutsättningslöst, oavsett om han kommer med eller inte, så är det en spelare med bra speed. Bra bollkontroll, bra touch på boll. Han är duktigt på att driva boll i hög fart, säger han.

I januari lät det inte troligt att han skulle välja Sverige. Vad har ni gjort för att övertyga honom?

– Det ska du fråga Modou om. Vi har haft en dialog, som med andra spelare som är aktuella eller intressanta. Vi har låtit honom förstå att vi är intresserade, att han har gjort bra prestationer. Det är inte så himla vanligt att man går från superettan till en Premier leagueklubb.

ARTIKELN HANDLAR OM