Lagkapten i VM – nu klar för Häcken

1 av 2 | Foto: Diego Lugano (till höger) i duell med förre AIK:aren Celso Borges i VM 2014.
FOTBOLL

Det var inte bara ett vilt rykte.

Mittbacken Diego Lugano, 34, gör en karriärsresa som vi vågar lova att ingen fotbollsspelare har gjort förut:

Champions League med Fenerbahce, VM med Uruguay, Ligue 1 med PSG, Premier League med West Bromwich – och nu allsvenskan med BK Häcken.

STOR FANS-ENKÄT med alla 16 supporterklubbar i allsvenskan

Uppgifterna om Diego Lugano dök upp tidigare i veckan. Mittbacken som var lagkapten för Uruguays landslag när de nådde VM-semifinal 2010 var på väg till Häcken, hävdades det, vilket delvis bekräftades av 34-åringens agent.

– Ja, han ska till Sverige. Han flyger dit i dag för att slutföra de sista detaljerna i kontraktet, sa Juan Figer till GT.

Nu är Lugano presenterad på Häckens hemsida. I en artikel som mer liknar ett cv för spelaren listas karriärens höjdpunkter: 95 landskamper, VM-spel, fem ligatitlar i tre länder, spel i Premier League, Ligue 1 och La Liga.

Har varit klubblös

Allt sammanfattas i meningen "Diego Lugano är den mest välmeriterade spelaren i Bollklubben Häckens 75-åriga historia".

Diego Lugano bröt sitt kontrakt med West Bromwich förra sommaren och har sedan dess varit klubblös. Hur långt avtal som skrivits berättar inte Häcken, men sportchefen Sonny Karlsson sa tidigare i veckan att de främst värvar för att ersätta den skadade Walid Atta, som beräknas bli borta sex till åtta veckor.

Diego Lugano gör sin första träning med Hisingslaget på fredag klockan tio.

STOR FANS-ENKÄT med alla 16 supporterklubbar i allsvenskan

ARTIKELN HANDLAR OM