Cassano: En av de sorgligaste dagarna i mitt liv

avJohan Renvall

FOTBOLL

Sampdoria i sorg efter att presidenten avlidit

Serie A-klubben Sampdoria har sorg.

Presidenten Riccardo Garrone gick bort igår efter en lång tids kamp mot cancer. Han blev 76 år gammal.

– En oerhörd smärta, det här är en av de sorgligaste och värsta dagarna i mitt liv, säger förre Sampdoria-spelaren Antonio Cassano enligt Gazzetta dello Sport.

Sampdorias hemsida pryds idag av en stor bild på Riccardo Garrone med en Sampdoria-halsduk höjd över huvudet och hälsningen ”Farväl och tack presidenten”.

Presidenten avled igår kväll efter en lång tids kamp mot cancern. Han blev 76 år gammal.

Fotbollsitalien sörjer idag presidenten som varit Sampdorias starke man sedan han tog över klubben 2002.

– En oerhörd smärta, det här är en av de sorgligaste och värsta dagarna i mitt liv. Du kommer för alltid vara i mitt hjärta och jag kommer alltid att älska dig, säger Antonio Cassano med ett förflutet i Sampdoria, enligt Gazzetta dello Sport.

– Jag minns honom med stor kärlek och sympati och jag stämmer in i kondoleanserna och hoppas kunna vara där vid det sista avskedet, säger Fiorentinas manager Vincenzo Montella, även han med ett förflutet i Sampdoria.

Tog upp laget

Riccardo Garrone tog över Sampdoria 2002. Klubben hade precis åkt ur Serie A men lyckades återvända redan året därpå. Under presidentens tid var man bland annat med och slogs om Champions League-platserna och kvalificerade sig för spel i Intertotocupen.

Klubben väntas den närmsta tiden ledas av Riccardo Garrones son – Eduardo Garrone som är klubbens vicepresident.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A