Ballacks dom fastställd – blir av med 'lappen'

FOTBOLL

Körde Audin i 211 kilometer i timmen

Foto: Ballack får sitta i baksätet i 18 månader

Efter turerna kring Michael Ballacks fortkörning har nu den spanska domstolen fastställt domen.

Och den blir lindrigare än den första.

Kanske tack vare ett advokatbyte?

Förre tyske landslagskaptenen Michael Ballack tryckte hårt på gaspedalen när han var ute och körde på en spansk motorväg i oktober. Fotbollsspelaren fick upp sin Audi Q7 i 211 km/t. Dessvärre låg den högsta tillåtna hastigheten vid 110 km/t och till råga på allt hade polisen just vid tillfället en fartkontroll.

Ballack dömdes till ungefär 86 000 kronors böter och indraget körkort i två år. 

Blev en snackis

Fortkörningen blev en snackis i Europa efter att tyskens advokat, Jesus Gallego Rol, enligt Daily Mail hävdat att tysken inte har råd att betala bötern. Advokaten sa att "bara för att han är en känd fotbollsspelare behöver det inte betyda att pengar rullar in".

Uttalandet ledde till att tysken sparkade advokaten och Ballack sa enligt Goal.com att den spanska advokaten hade agerat på egen hand. "På grund av det, säger jag nu upp honom från hans tjänster. Jag respekterar spansk lag, det spanska rättssystemet och deras omdöme", sa Ballack enligt Goal.com.

Domen lindras

Men den ursprungliga domen överklagades och i dag fastställdes alltså domen – och den blir aningen lindrigare. 60 000 kronors böter och indraget körkort i 18 månader. Dessutom får han stå för rättegångskostnaderna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga