”Domarna kan bojkotta Chelsea”

Av: Patrik Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Förre Premier League-domaren träder fram: De känner så starkt för det som hände Mark

I blåsväder  Domaren Mark Clattenburg svarade för en rad kontroversiella beslut i matchen mellan Chelsea och Man United. Och efter matchen lämnade Chelsea in en formell klagan mot domaren där de hävdar att han ska ha yttrat rasistiska kommentarer till John Obi Mikel, höger.
I blåsväder Domaren Mark Clattenburg svarade för en rad kontroversiella beslut i matchen mellan Chelsea och Man United. Och efter matchen lämnade Chelsea in en formell klagan mot domaren där de hävdar att han ska ha yttrat rasistiska kommentarer till John Obi Mikel, höger.

Det har varit många turer efter den påstådda rasism-incidenten mellan Chelsea och domaren Mark Clattenburg.

Nu kan domarna komma att bojkotta Chelsea-matcher i protest.

– Vissa domare säger att nu får det vara nog, säger tidigare domaren Clive Wilkes till The Sun.

Det har varit en infekterad soppa de senaste dagarna.

Efter matchen mellan Chelsea och Manchester United anmäldes domaren Mark Clattenburg för att ha yttrat rasistiska tillmälen mot Chelsea-spelarna Juan Mata och John Obi Mikel.

Chelsea drog senare tillbaka Mata-incidenten från anmälan, men behöll den som rörde Mikel.

Sedan dess har Clattenburg figurerat flitigt i brittiska medier och många har fått säga sitt, bland annat Manchester United-tränaren Alex Ferguson som försvarade domaren.

”De är för rädda”

Både FA (engelska fotbollsförbundet) och polisen utreder nu Clattenburg – samtidigt som domarfacket har gått ut och visat sitt stöd för domaren.

– Jag har fortfarande kontakt med många av grabbarna och de känner så starkt för det som hände Mark. Jag känner flera domare som har börjat prata om att bojkotta Chelseas matcher, säger tidigare Premier League-domaren Clive Wilkes till The Sun.

Han fortsätter:

– Vissa domare säger att nu får det vara nog. De är så desillusionerade. De känner sig sårbara och isolerade, att de inte får något stöd. De vill själva prata om det men är rädda för att få sparken, säger Wilkes.

”Siktar in sig på domare”

Wilkes hänvisar sedan till två andra incidenter där Chelsea drabbade samman med domare.

– Tänk på att det inte är första gången som Chelsea siktar in sig på domare. Tidigare har det varit både Anders Frisk och Graham Poll, säger han.

Svenske Anders Frisk visade ut Didier Drogba i en Champions League-match mot Barcelona 2005 och la senare av efter att ha blivit mordhotad efter matchen.

Wilkes berättar att domarna till och med har diskuterat en strejk, men att det är den allra sista utvägen.

– De skulle mycket hellre samlas med FA, spelarfacket, klubbarna och spelarna och lösa det här så snabbt som möjligt, säger han.

Kevin Friend, 41, dömer lördagens match mellan Chelsea och Swansea.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN