Premier League

Tidningarna överens: Får sparken redan nu

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Samstämmiga uppgifter i The Times och Telegraph

Roberto Mancinis tid i Manchester City ser ut att vara över.

Både The Times och Daily Telegraph publicerar på söndagen uppgiften att 48-åringen får gå, kanske redan den här veckan.

Roberto Mancini rasade efter FA-cupfinalförlusten mot Wigan mot uppgifterna att Malagas Manuel Pellegrini redan är klar som hans ersättare. 48-åringen riktade då även kritik mot Manchester Citys klubbledning för deras agerande kring uppgifterna i brittisk och spansk media.

”Kommer känna mig dum”

– Ni i media har talat om det här i sex månader och det har blivit för mycket de senaste två veckorna. Jag vet inte varför klubben inte stoppat det eftersom det är felaktigt och jag tror inte att det är sant, sa Mancini.

– Det är skitsnack, de här spekulationerna. Men om det är sant får vi veta det inom två veckor. Om det inte är det, är det här (spekulationerna) idiotiskt. Om det är sant kommer jag känna mig dum som inte trodde på det. Men kanske nästa söndag, när säsongen är över, får vi veta.

Nu påstår både Daily Telegraph och The Times att Mancini kanske inte behöver vänta så länge. De båda tidningarna publicerade vid lunchtid på söndagen, oberoende av varandra, uppgiften att italienaren kommer få sparken – kanske redan under den kommande veckan.

”Kan gå innan tisdag”

”The Telegraph erfar att hans kontrakt kommer att bli uppsagt innan Citys resa till USA nästa måndag och att hemmamatchen mot Norwich City den 19 maj blir hans sista – om inte klubben agerar innan Reading-matchen (den 14 maj)”, skriver Telegraph.

”The Times erfar att klubben fortfarande diskuterar tidpunkten men att managern kan avskedas innan klubbens Premier League-match borta mot Reading på tisdag eller, om det inte blir så, innan eller direkt efter säsongens sista match mot Norwich City på Etihad Stadium på söndag”, skriver The Times.

Senare på eftermiddagen skrev även ansedda The Guardian samma uppgifter.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League