Dubbla smällarna – backarna missar Sverige-matchen

Sverige väntar i åttondelsfinalen av fotbolls-VM.
Då har Schweiz drabbats av dubbla smällar i backlinjen – Sverige kommer att slippa både Stephan Lichtsteiner och Fabian Schär på tisdag.
– Jag är säker på att de spelare som jag kommer att använda kommer att ge 120 procent, säger förbundskapten Vladimir Petkovic.

Sverige lyckades vinna grupp F efter 3–0 mot Mexiko under onsdagen.

Några timmar senare stod det klart att det blir Schweiz som står för motståndet i åttondelsfinalen som spelas på tisdag i S:t Petersburg.

Schweizarna spelade förvisso bara 2–2 mot Costa Rica i den sista matchen, men i och med att Brasilien besegrade Serbien löste de trots allt andraplatsen.

I åttondelsfinalen är både Stephan Lichtsteiner och Fabian Schär avstängda efter att ha dragit på sig gula kort mot Costa Rica.

Lichtsteiner varnades efter en ful stämpling i slutet av första halvlek, Schär när han vid ställningen 2–1 drog tag i en motståndare på mittplan.

– Lichtsteiner och Schär är de två tyngsta i backlinjen och är borta i ett normalt ramstarkt försvar. Det kommer kosta en hel del negativt defensivt för Schweiz. Schär ersätter de med Djourou (Johan). Lichtsteiner blir det tyngsta tappet, säger Hasse Backe i TV4.

”Otrevlig spelare”

Lichtsteiner blev inför mästerskapet uthängd av Jonas Eriksson i SVT. Domaren vittnade då om att backen inte var den trevligaste på planen.

– Han är en av de mest otrevliga spelarna jag träffat, sa han .

Schweiz förbundskapten Vladimir Petkovic säger att han litar på att andra kommer att kliva fram i de avstängda spelarnas frånvaro.

– Det var två mindre fel som gav två kort, olyckligtvis. Men vi har 21 andra spelare. Jag är säker på att de spelare som jag kommer att använda kommer att ge 120 procent, säger han på sin presskonferens efter matchen.

Att vila Lichtsteiner och Schär mot Costa Rica var inget han funderade över.

– Det var inte klart om vi skulle gå vidare så jag kände att jag behövde mina bästa spelare, säger Petkovic.

För Blågult är Sebastian Larsson avstängd.

Tisdagens åttondelsfinal mellan Sverige och Schweiz avgörs klockan 16 och sänds i TV4.

Lichtsteiner och Schär får syna det gula kortet - båda är avstängda mot Sverige.
Lichtsteiner och Schär får syna det gula kortet - båda är avstängda mot Sverige.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.