”Är redan på jakt efter en ersättare”

Dominoeffekt efter monsteraffären?

avAndreas Käck, Pelle Strandman

En av tidernas största transferbomber är bekräftad.
Nu är frågan hur Cristiano Ronaldos övergång till Juventus påverkar övriga fotbollskartan.
Och framför allt – vem som ersätter honom i Real Madrid.

Efter nio år i Real Madrid väljer Cristiano Ronaldo att lämna Spanien.

Hädanefter kommer den femfaldige Ballon D’Or-vinnaren spela i Serie A och representera Juventus där han uppges få en årslön på drygt 300 miljoner kronor.

Övergången är en av de största transferbomberna någonsin – och lär skaka om rejält på den internationella fotbollskartan.

Några av frågorna fotbollsvärlden nu ställer sig är:

Hur ska Real Madrid ersätta Ronaldo?

Hur påverkar övergången spelartruppen i Juventus?

Vad kommer övergången ge för dominoeffekt i övriga fotbolls-Europa?

Foto: TT
Neymar och Mbappé.

Neymar till Real Madrid?

Med sin överlägset störste stjärna borta lär Real Madrid knappast ligga på latsidan under sommarens transferfönster utan troligen öppna plånboken rejält för att ersätta sin främste målskytt någonsin med en ny ”Galactico”.

Framför allt är det två namn som målas upp som tänkbara ersättare: Neymar, 26, och Kylian Mbappé, 19.

Både den brasilianska världsstjärnan och franske supertalangen värvades till PSG inför den gångna säsongen för de två hittills högsta övergångssummorna någonsin. Neymar kostade motsvarande 2,2 miljarder kronor och är kontrakterad fram till 2022 medan Mbappés prislapp låg på 1,7 miljarder när han skrev på för fyra år.

Uppgifter gör dock gällande att Neymar redan tröttnat på tillvaron i Paris och att han gärna söker sig tillbaka till Spanien. Då är Real Madrid det hetaste alternativet, trots att han tidigare spelat i ärkerivalen Barcelona. Enligt spanska Mundo Deportivo har Real Madrid redan skickat en representant till Brasilien för att påskynda en sådan affär.

Uppges klar för Chelsea

Juventus, å sin sida, kommer av allt att döma sälja några spelare nu när de fått in Cristiano Ronaldo. Enligt italienska medier är det i stort sett helt klart att mittbacken Daniele Rugani, 23, kommer säljas till Chelsea för omkring 400 miljoner kronor. Det figurerar även uppgifter om att den brasilianske vänsterbacken Alex Sandro, 27, kommer att gå till Manchester United för drygt 500 miljoner kronor.

Även anfallsesset Gonzalo Higuaín, 30, har ryktats vara aktuell för en övergång till Chelsea. Detta har dock förnekats av stjärnans bror tillika agent, Nicolas, som bestämt hävdar att Higuaín tänker fullfölja sitt kontrakt.

Dominoeffekt?

Men vi kan förstås inte veta om agenten Nicolas talar sanning.

Kanske säljs Higuaín till Chelsea. I så fall lär Álvaro Morata försvinna. Kanske till Bayern München, som i sin tur då lär sälja Robert Lewandowski. Och var hamnar i så fall han?

Kanske är det Eden Hazard och inte Neymar eller Mbappé som ska ersätta Ronaldo i Real Madrid?

Det enda vi kan slå fast är att kulan är i rullning, att det kommer fortsätta spekuleras – och fler stora övergångar kommer genomföras innan fönstret stänger.

Exakt vilka? Det får tiden utvisa.

ARTIKELN HANDLAR OM