”Alla lag skulle vilja ha alla våra spelare”

avFredrik Jönsson, Malin Wahlberg

Erkan Zengin klev av derbyt mot Djurgården med en befarad meniskskada.

Men efteråt var det inga ledsamhet – Zengin berömde lagkamraterna, pratade om kontraktet och SM-guld.

– Vi ska inte snacka guld, men vi måste sätta mål, vi är dåliga på det i Hammarby. Vi vågar inte säga något. Vi måste våga säga som andra lag, vi ska vinna ligan, säger Zengin.

Erkan Zengin gjorde sin första match från start mot Djurgården. Men anfallaren tvingades kliva av tidigt i den andra halvleken efter en vridning i knät.

Han lämnade Tele2 Arena på kryckor.

– Knäet. Vi tror det är meniskskada, vi får se i morgon på röntgen, säger Zengin.

– Jag tror att jag pressar vänsterbacken, och han slår en boll som nuddar på tån och den vrider sig. Jag kunde inte fortsätta. Det hände något i menisken.

–Alla har som har fått den här skadan säger att man inte kan gå direkt efteråt. Det kan ta några veckor faktiskt.

Ni vinner derbyt - men du lämnar arenan. Hur är känslan nu?

– Det känns bra, kul att vinna. Vilket lag vi har. Djurgården spelar bra, de pressar oss jättemycket faktiskt. Vi gör bra byten, vi har spelare som kan komma in, vi har bra spelare på planen. Titta på bänken, Pa (Dibba), ”Niko” (Nikola Djurdjic). Stefan (Billborn) måste ha det svårt varje natt när han ska tänka ut vilka som ska spela. Det är det som gör att vi är bra. På alla positioner har vi två spelare, minst, som är lika bra. Då kommer man långt. Men nu har de förlorat ”maskinen” i tre-fyra veckor.

– Läkaren sa att det inte var något på korsbandet. Det högsta man kan få är mellan tre-sex veckor på den här meniskskadan. Om det är jätteallvarligt är det sex veckor. Den är jobbig, den är jättejobbig. Jag känner redan nu, jag vet inte hur det blir när jag vaknar imorgon. Jag vet inte hur det ska kännas.

Foto: Andreas Bardell

”Jag måste ha gjort något ont innan”

Zengin är mer intresserad av att hylla sina lagkamrater än att prata om sin egen skada.

– Jag kunde inte fira någonting, det var bra känslor i omklädningsrummet. Man ser att det är bra killar allihop. Ibland måste man inte spela bra fotboll för att vinna. Om du har bra killar runt dig så vinner du på allt. Vi har kärlek till varandra som gör oss starkare.

Är du mer sugen på att stanna när det har gått så här bra?

– Nej. Jag har skrivit ett korttidskontrakt. Nu ska jag bara bli frisk. Precis när jag kommer ihåg får jag den här skadan, jag måste ha gjort något ont innan.

Karma?

– Ja, jag tror jättemycket på det. Jag lovar, det måste ha hänt något innan. Jag får jobba med det jag har gjort innan.

Han är inte rädd att han kan ha gjort sin sista match.

– Om det blir den sista eller inte så spelar det ingen roll för mig. Det är okej, bara laget går bra, då behöver jag inte ens vara med. Fotboll är inte allt, man behöver bli frisk. Alla mår bra, grabbarna mår bra, ni mår bra.

”Alla lag skulle vilja ha alla våra spelare”

Hammarby toppar allsvenskan efter sex omgångar.

– Vi ska inte snacka guld, men vi måste sätta mål, vi är dåliga på det i Hammarby. Vi vågar inte säga något. Vi måste våga säga som andra lag, vi ska vinna ligan. Vi ska vara tuffa och bestämda. Vi måste bort med det där snacket om att komma sexa-sjua. Vi har spelare som är fantastiska. Alla lag skulle vilja ha alla våra spelare. Det finns inte en enda dålig, man mår bra av det.

– Det ska gå neråt också, det är där vi måste vara starka. Det kan inte alltid gå uppåt, det är omöjligt. Det är så med livet också. Den sekvensen när det ska gå neråt, det är där vi måste vara starka. Om vi klarar det på två matcher då kommer vi bara att köra, bara det inte blir fem-sex matcher.

– Jag tackar för mig. Ciao.

ARTIKELN HANDLAR OM