”Jag låg i Tyskland i någon jävla by...”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Jiloan Hamad ledde Hammarby till fjärde raka vinsten – framför ögonen på Janne Andersson.

27-åringen hoppas att Sveriges förbundskapten var nöjd.

– Det är bara en vinst för mig att det snackas om trupp och VM. För två och ett halvt år sedan låg jag där i Tyskland i någon jävla by, Straubing, säger Hamad.

Hammarby har inlett allsvenskan strålande med fyra raka vinster, laget toppar serien med maximal tolv poäng. Mittfältaren Jiloan Hamad har varit briljant med fem mål på fyra matcher.

Han har uttryckt en vilja att spela VM i Ryssland i sommar. När Bajen vann mot IFK Norrköping med 2–1 satt förbundskapten Janne Andersson på läktaren.

– Det kändes bra, hoppas han är nöjd. Jag hade fina kombinationer och bra spel. Man kan spela bra, trots att man inte gör mål, säger Hamad.

27-åringen var med i januariturnén det här året. Det var första gången på fem år, 2013, som han fick representera Blågult. En stor anledning till det handlar om en svår skada han fick under sin proffssejour i Hoffenheim.

”Har backat upp det”

En korsbandsskada satte ett hack i karriären:

– Man kan önska någonting, man kan tycka man ska vara med. I slutändan handlar det om vad man presterar. Från januariturnén har jag följt upp det bra med en bra försäsongen och gjort fler mål än vad jag brukar. Jag tycker att jag har backat upp det, det är befogat att vilja vara med, säger Hamad och fortsätter:

– Jag vet vad jag kan, sen är det bara en vinst för mig att det snackas om trupp och VM. För två och ett halvt år sedan låg jag där i Tyskland i någon jävla by, Straubing eller vad den hette, flera timmar från där jag bodde. Med familjens stöd, trots att jag låg där själv i fyra dagar, tog jag mig igenom det. Det är en vinst för mig det här. Jag är hungrig. Men jag hade en känsla, att det här året kommer att bli bra. Sen är det bara en början, det är bara fyra matcher.

Han är inte förvånad att Hammarby har inlett med fyra vinster.

– Jag har haft en bra känsla faktiskt, i slutet av försäsongen och början av allsvenskan. Vi har många som gör det bra, vi har jävligt bra uppbackning. Träningarna har varit jävligt bra hela tiden, säger Hamad.

– Vi har visat att vi har en hög nivå, hög lägstanivå. Det ser bra ut.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53