Phil Neville: Nu blir vi äntligen hatade igen...

FOTBOLL

MANCHESTER. Manchester United-ikonen Phil Neville jublar åt att José Mourinho värvat spelare som Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic och Eric Bailly för kring två miljarder kronor.

Orsaken?

– Nu blir vi äntligen hatade igen, säger Neville.

De tre senaste årens ligaplaceringar femma, fyra, sjua för Manchester United gjorde att klubben tappade en viktig faktor menar Neville, som sex gånger vann ligan med Red Devils.

– När United har spelat på Old Trafford så har det inte varit med den bävan motståndarlagen kände tidigare. Nu är den fruktan tillbaka, säger Neville till Daily Mail.

”Vill att vi hatas”

– Jag vill att vi ska bli hatade igen. Jag vill att människor hatar Man United. Jag vill att man gnyr över oss, gnäller, är avundsjuka på oss. Det har försvunnit under de senaste två åren.

– En del har sagt att United inte kan locka världens bästa spelare men han (José Mourinho) har bevisat att de kan det.

Manchester United har betalat ofattbara 1,85 miljarder kronor för att värva Paul Pogba från Juventus, Eric Bailly från Villareal och Henrich Mchitarjan från Borussia Dortmund.

Värvat smart

Zlatan Ibrahimovic har också kostat, dock inte i övergångssumma eftersom svenskens kontrakt med Paris SG gått ut.

– Uppenbarligen har han en enorm finansiell förmögenhet i ryggen men jag tycker att han (Mourinho) har köpt smart och han har en resumé av att vinna under första säsongen, säger Neville till Daily Mail.

– Jag tror inte han kommer acceptera något annat (än att vinna). Han kommer vara hänsynslös med laget, obarmhärtig mot klubben och det är kanske vad United behöver, säger Phil Neville.

ARTIKELN HANDLAR OM