Skakas av attacken – bor i närheten

FOTBOLL

Men Bayern München-stjärnan Javi Martinez befann sig inte i staden under skjutningarna

1 av 5 | Foto: Javi Martinez

Javi Martinez bor i närheten av köpcentret där nio personer sköts ihjäl.

Bayern München-stjärnan chockas av attacken.

– Jag fick meddelanden från mitt hus som frågade om jag var okej, säger spanjoren till Marca.

Nio personer dödades och ett tjugotal skadades när en ensam gärningsman gick till attack i och utanför köpcentret Olympia i tyska München i går kväll.

Motivet till attacken är inte klarlagt, men man talade tidigt om det inträffade som en terrorhandling.

Javi Martinez, mittfältsstjärna i Bayern München, bor intill köpcentret men befann sig lyckligtvis utanför staden när attacken skedde.

"Ringde lagkamrat"

Han informerades om händelsen av lagkamrater.

– Jag var inte i stan, men en av mina lagkamrater hade skrivit i vår chattgrupp att han var okej. Då slog jag på radion. Sedan pratade jag med Juan Bernat som också berättade att han var okej, säger Martinez till Marca.

– Staden blev snabbt en enda röra och jag började sedan få meddelanden från mitt hus som ville kolla om jag mådde bra, fortsätter han.

Inleder med tyst minut

Martinez skakades av dådet och berättar att han vill ge offren och deras familjer en kram.

– Vad som hände är något man inte kan tro. Man vet att det finns ett hot, men man kan inte föreställa sig att det händer så nära en. Man tänker att man kan gå ut för en drink, gå till en känd plats, men det valet kan kosta ens liv.

– Man ser det på tv och det är svårt att förstå. Varför kan någon göra det här? Det finns inget svar, bara en enorm ilska och vanmakt, fortsätter Martinez.

I dag spelar Bayern München en träningsmatch mot SpVgg Landshut från den tyska sjättedivisionen och matchen kommer att inledas med en tyst minut, skriver tysk media.

ARTIKELN HANDLAR OM