Hjälte mot Belgien – missar semifinalen

FOTBOLL

Ramsey avstängd mot Portugal

Foto: TT

Han agerade framspelare två gånger om och var en av Wales stora hjältar.

Men efter slutsignalen mot Belgien var det mixade känslor för Aaron Ramsey som är avstängd i semifinalen mot Portugal.

– Han är förkrossad, säger förbundskaptenen Chris Coleman.

Wales har stått för fotbolls-EM:s andra dunderskräll. Efter Islands knall mot England infriades i afton nästa högoddsare. Belgien besegrades med klara 3–1 efter att laget stått för sin vassaste insats hittills i mästerskapet.

En som hade stor del i bragden är EM:s assistkung som nu står på fyra målgivande framspelningar i turneringen. Aaron Ramsey passade fram både till kvitteringen och 2–1 målet. Men Ramsey får dessvärre inte vara med och slåss om en plats i EM-finalen mot Portugal nästa onsdag.

Ödesdiger hands

I andra halvlek mot Belgien stoppade mittfältaren ett uppspel från Marouane Fellaini med handen och fick syna det gula kortet från domaren Damir Skomina från Slovenien.

Varningen innebär att Arsenal-spelaren är avstängd i semifinalen och kan nu endast få spela igen om Wales tar sig till EM-final.

– Tungt. Det man kan diskutera och ta en debatt om är att relativt små förseelser ska kunna resultera i att man missar en så stor jättematch. Det här skulle varit den största matchen han spelat. Det känns inte moraliskt rätt, säger Aftonbladets Johanna Frändén i SVT:s studio efter matchen.

"Känner för Aaron"

Mitt i segeryran efter slutsignalen insåg Chris Coleman, förbundskapten i Wales, att han mot Portugal i semifinalen tvingas ändra om i startelvan.

– Jag känner verkligen för Aaron. Han har varit strålande och en av de bästa spelarna i turneringen. Han är förkrossad, säger han till Uefas hemsida.

Det dröjde länge innan Aaron Ramsey kom ut till pressen efter matchen.

Han hade fortfarande då inte riktigt insett att han kommer att missa semifinalen.

– Jag har inte riktigt smält det ännu. Det kommer nog i morgon. Men jag få vara med där och stötta de andra killarna, säger Ramsey.

Även Tottenhams vänsterback Ben Davies missar nästa match då även han drog på sig ett gult kort mot Belgien.

ARTIKELN HANDLAR OM

Wales

Belgien