Zlatan slog rekord: "Ett fysiskt monster"

avPelle Strandman, Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Starkaste fystestet i Uniteds historia

1 av 3

Det tog inte lång tid för Zlatan Ibrahimovic att slå ett rekord i Manchester United.

Redan under läkarundersökningen lyckades han med bedriften – och slog nämligen klubbens styrkerekord.

– Han är en fysiskt monster, säger den tidigare Manchester United-spelaren Bojan Djordjic.

Efter en lång tids spekulationer bekräftade Zlatan Ibrahimovic i torsdags att Manchester United blir hans nya klubb. Svensken genomgick i går läkarundersökningen och presenterades därefter av klubben.

Det var just under läkarundersökningen som Zlatan Ibrahimovic slog ett nytt rekord i Manchester United. Via sin Twitter meddelar nämligen klubben att Ibrahimovic slog deras ”styrkerekord”.

Zlatan slog rekord i testerna

I tweeten skriver Manchester United:

”Skapar redan historia. Vi kan bekräfta att Zlatan slog #mufc styrkerekord i testerna under läkarundersökningen #ZlatanTime.”

Exakt vad styrkerekordet innebär är dock ingenting som klubben har gått ut med. En som dock har genomgått en undersökning vid Old Trafford är Bojan Djordjic som blev klar för Manchester United 1999.

– Det har ju blivit mycket mer avancerat sedan dess, det är ju 17 år sedan. Man är dessutom noggrannare när det gäller äldre spelare. Men Zlatan är ju ett fysiskt monster, det har man sagt i varje klubb han spelat i, säger Bojan till Sportbladet och fortsätter:

– Men det man gör är att gå igenom MRI, scannar kroppen och kollar så att allt funkar fint. Man undersöker skador man haft tidigare och att allt läker fint.

Bojan Djordjic: "Inget under"

När Bojan Djordjic får höra att Zlatan slagit ett slags styrkerekord i sina tester blir han inte speciellt förvånad.

– Det är inget under för mig att han har klarat av det. Det är framför allt i Italien som man är noggrann med förberedelser. Det var där han gick från den där gängliga killen från Rosengård till det fysiska monstret från Rosengård. Du ser hur väl förberedd han är i dag. Hur stor och stark han blivit trots att han är 35. Men i hans fall är ålder bara en siffra. Han är en av få som blir bättre efter 30 år.

Hur påverkar Zlatans övergång ditt supporterskap för Manchester United?

– Det är klart att det blir mer intressant. Jag jobbar ju med Uniteds egen tv-kanal och det blir nog ännu roligare att besöka den nu när en svensk är där. Klart det blir mäktigt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM