”Ibrahimovic är som Maradona”

avMartin Tolén

Extrema hyllningen: ”Sådana föds bara en gång”

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic lämnar det svenska landslaget.

Nu jämför John Guidetti 34-åringen med Diego Maradona.

– Sådana spelare som Zlatan föds bara en gång – och det är inte alltid i Sverige, säger Guidetti.

Det var dagen innan den sista gruppspelsmatchen som Zlatan Ibrahimovic, 34, berättade att han slutar i det svenska landslaget.

– Jag vill tacka alla supportrar som hjälpt mig att uppnå det jag gjort. Var jag än åker kommer jag alltid ta med mig den svenska flaggan och vara stolt över den, sa den svenske lagkaptenen.

”Som Maradona”

Och avskedet sörjs av John Guidetti.

Celta Vigo-stjärnan har länge pekats ut som Ibrahimovic kronprins och jämför den nyblivne Manchester United-spelaren med Diego Maradona – rankad som en av genom tidernas främste fotbollsspelare.

– Att ersätta Zlatan är helt omöjligt. Han är som när Maradona slutade för Argentina och Johan Cruijff slutade för Nederländerna. Sådana spelare som Zlatan föds bara en gång – och det är inte alltid att de föds i Sverige, säger Guidetti i en intervju med Moiceleste.

– Zlatan är ett utmärkt exempel för oss alla. Det han gör som är så speciellt är hans strävan efter perfektion. Du kanske tror att vi har sett allt, men det är verkligen motsatsen, fortsätter Guidetti.

”Han är den bäste”

Drivet tog Ibrahimovic till Manchester United i går.

Och Guidetti vet vad 34-åringen kommer kräva av sina nya lagkamrater.

– Han kräver av sig själv att vara perfekt – och det gäller resten av laget också. Han vill vinna till varje pris och det är det som gör honom till den här är: Den bäste.