Hodgson: ”Inte vår kultur att filma”

Tar rygg på Lagerbäck i filmningsdebatten

Harry Kane var nära att däckas av en karatespark från Bruno Alves – men fortsatte spela.

Nu går Roy Hodgson ut och slår fast att filmningar inte är något engelsmän sysslar med.

– Det är inte en del av vår kultur, säger förbundskaptenen till Sky Sports.

Efter Islands landskamp mot Norge hymlade inte Lars Lagerbäck med vad han tycker om filmningar samtidigt som han uppmanade domare och medier att inte ta lättvändigt på den typen av agerande.

– De har en av världens bästa spelare som också är en mycket duktig skådespelare. I Champions League-finalen såg vi även en annan som mycket väl skulle kunna söka sig till Hollywood, sa förbundskaptenen till NRK och syftade på Cristiano Ronaldo och mittbacken Pepe.

Nu får svensken medhåll från sin engelska motsvarighet.

Går inte lära ut cynism

Efter "Three Lions" 1–0-seger mot Portugal förra veckan var den stora snackisen en incident i första halvlek. Mittbacken Bruno Alves blev då utvisad efter att, milt uttryckt, ha utsatt Harry Kane för farligt spel med en hög spark i huvudtrakten på anfallaren.

Något som väckt debatt om hur Tottenham-stjärnan borde ha agerat.

– Harrys första reaktion efter sparken var att fortsätta spela och göra någonting med bollen, säger Roy Hodgson till Sky Sports och fortsätter:

– Vissa skulle säga att det är berömvärt. Andra kanske menar att han borde lagt sig ner, att han borde varit cynisk. Själv har jag svårt att lära mina spelare att vara cyniska.

Kulturella grunder sätter stopp

Roy Hodgson menar att filmningar och överreaktioner bottnar i kulturella grunder som inte går att implementera hos en spelare utan vidare.

– Det är väldigt svårt. Det måste man lära sig i en väldigt tidig ålder och vara en del av ens kultur. Jag har sagt det förut flera gånger att jag inte tror att det är en del av vår kultur.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.