"Man United har tråkat ihjäl mig"

FOTBOLL

Schmeichel sågar sin gamla klubb – vill ha Zlatan

Foto: Peter Schmeichel vill inte se Guardiola i United

Han har vunnit Champions League, fem Premier League-titlar och gjort åtta säsonger för Manchester United.

Men i dag känner Peter Schmeichel inte igen sin gamla klubb.

– Manchester United har tråkat ihjäl mig den här säsongen, säger dansken till Sky Sports.

Efter helgens bombdrama på Old Trafford är det med en försenad match som Manchester United i kväll avrundar Premier League-säsongen hemma mot Bournemouth.

En säsong som inte har varit något att skryta med för supportrarna som är vana att kunna stoltsera med betydligt bättre resultat.

Manchester United kommer att sluta femma eller sexa beroende på kvällens utgång och missar den fjärde och sista Champions League-platsen. Så vida laget inte krossar Bournemouth med 18 mål, vilket skulle peta ned Manchester City på femteplatsen efter en målskillnadsaffär.

Besviken United-legendar

En som i dag uttrycker sin besvikelse över hur United uppträtt under säsongen är lagets danske målvaktslegendar Peter Schmeichel som spelade i klubben mellan 1991 och 1999.

– Manchester United – en klubb som jag älskar och har älskat sen jag var en liten pojke – har tråkat ihjäl mig den här säsongen, säger 52-åringen till Sky Sports.

Peter Schmeichel, som den här säsongen i stället fick se sin son Kasper sensationellt lyfta Premier League-bucklan för Leicester, menar att det var en helt annan inställning i laget när Sir Alex Ferguson var manager.

"Zlatan född att spela för United"

Loius van Gaals taktik är den raka motsatta mot den som gällde tidigare, menar han.

– Vi är en klubb som har dragits åt helt fel håll. Förut spelade vi aldrig fotboll så som vi gör nu. Vi spelade aldrig för att försvara hem en 1–0-vinst, utan vi gick alltid för ett andra och ett tredje mål.

De senaste dagarna har ryktena blivit allt hetare runt en eventuell övergång för Zlatan Ibrahimovic till Manchester United. Något som Schmeichel skulle välkomna med öppna armar.

– Jag skulle älska om han kom hit. Jag har sagt det länge: Han är född att spela för Manchester United.

Schmeichel gjorde över 400 matcher för "The Red Devils" och vann ligatiteln hela fem gånger.