Ett splittrat landslag på första samlingen

FOTBOLL

Hamrén kallar in tre spelare: Två är på reservlistan

1 av 3

Frågetecken kring Albin Ekdal, en Zlatan utanför träning, en trupp där nio spelare saknas och där tre jokrar redan kallats in.

Det är ett splittrat svenskt landslag som samlats i Stockholm för EM-uppladdningen.

– Jag försökte få loss Köpenhamnarna men det gick inte, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Det svenska EM-laget samlades på måndagen i Stockholm för att inleda förberedelserna inför EM. Eller, i alla fall delar av den. Bara 14 spelare kan vara på plats redan nu och Erik Hamrén har därför kallat in U21-spelaren Muamer Tankovic, målvakten Johannes Hopf och anfallaren Isaac Kiese Thelin.

”Inte med på reservlistan”

– ”Mujo” är inte med på reservlistan, han är enbart här för att kunna träna med oss. Isaac och Hopf finns med på reservlistan men det finns fler spelare än dem också på den listan. Jag är väldigt glad att de tackade ja för vi hade bara en keeper i dag i Isaksson.

Pontus Wernbloom har magproblem och ansluter senare, Kim Källström har match på onsdag och kommer senast lördag, Patrik Carlgren, Emir Kujovic samt Oscar Lewicki har allsvenska möten kvar på programmet och ansluter tillsammans med Marcus Berg, Erik Johansson, Ludwig Augustinsson och Robin Olsen först om en vecka.

– Vi får jobba med de spelare vi har och det är därför vi kallat in lite extra. Det spelas matcher och de går före. Jag försökte få loss Köpenhamnarna eftersom de redan vunnit ligan men det gick inte. Det är bara att acceptera, säger Hamrén.

”Zlatan kör rehab”

På måndagens träning saknas också Zlatan Ibrahimovic med vadproblem, Martin Olsson som fortfarande kämpar med sin ljumske och Albin Ekdal som återhämtar sig efter sin ryggskada. Victor Nilsson-Lindelöf och Andreas Granqvist kommer med matcher i benen och kommer bara träna en halvtimme.

Hur är det med Zlatan?

– Jag har inte träffat honom ännu men vi vet att han har en känning i vaden och spelat de två senaste matcherna men inte tränat mycket fotboll där emellan. Jag vet inte hans status i dag men vi har bestämt att han ska köra rehab och inte vara med på fotbollsträningen.

Utöver att det är en splittrad trupp rent numerärt så kommer landslaget inte heller att bo tillsammans under den första veckan.

– Fram till söndag har de möjlighet att sova var de vill. Det är träningarna som kräver stort fokus och koncentration men annars vill vi ge dem så mycket luft som möjligt första veckan. Det är samling på morgonen varje dag när vi äter frukost tillsammans klockan 09:00.

Hur många dagar har du med hela truppen samlad?

– Jag har inte räknat för jag vill inte göra det. Du kan räkna själv, säger Erik Hamrén och räknar sedan till maximalt 13 dagar men säger sig snarare tro på åtta-nio.

ARTIKELN HANDLAR OM