”Därför är Ronaldo bättre än Messi”

FOTBOLL

Ferguson förklarar: ”Det finns en stor skillnad”

1 av 2 | Foto: Ronaldo och Messi.

Cristiano Ronaldo är bättre än Lionel Messi.

Det menar Sir Alex Ferguson.

– Ronaldo hade kunnat spela för Stockport County och göra ett hattrick, säger han.

Frågan är snart tio år gammal. Vem är egentligen bäst när man ställer Cristiano Ronaldo mot Lionel Messi?

De bägge världsstjärnorna har turats om att vinna Ballon d’Or – priset till världens bäste fotbollsspelare – sedan 2008 och i dag står Messi på fem stycken vunna medan Ronaldo har förärats med priset tre gånger.

”Missuppfatta mig rätt”

Sir Alex Ferguson tränade Ronaldo mellan 2003 och 2009 i Manchester United – och är förmodligen jävig i det här fallet – men han är fast övertygad om att Ronaldo är den bättre fotbollsspelaren.

– Missuppfatta mig rätt: Messi är en fantastisk spelare, han bollkontroll är otrolig. Men för mig finns det en stor skillnad. Messi är en Barcelona-spelare, men Ronaldo hade kunnat spela för Stockport County och göra ett hattrick, säger Ferguson enligt Goal.

”Gick från medelmåttig spelare”

United-legendaren menar att portugisen är en mer komplett fotbollspelare än vad Messi är.

– Ronaldo har allt. Han kan skjuta med bägge fötter, nicka bollen, han är modig som ett lejon och här är en till aspekt som folk tenderar att missa. Under min tid i Manchester United hade jag tur nog att ha många spelare som lade ner många extra timmar på att bli bättre, säger Ferguson.

Och i en United-trupp som slet hårt var det Ronaldo som stack ut, avslöjar Ferguson.

– Gary Neville gick från att vara en medelmåttig spelare till en underbar sådan tack vare sin arbetsmoral, likaså David Beckham. Men Ronaldo brukade fullkomligt ta ut sig själv i jakten på att bli bättre, och det gör han fortfarande. Han ville helt enkelt bli bäst i världen, säger han.