Påstått ”bombhot” inför dansk match

FOTBOLL

Polisen rapporterade om ett bombhot inför matchen mellan Århus och Bröndby.

Kort senare ändrades det till att det ”enbart” var ett hot mot arenan.

– Vi fortsätter med att undersöka hoten, men vi tror inte att det är någon fara på eller vid stadion, säger Östjyllands–polisens inspektör Jesper Bøjgaard Madsen till Ekstrabladet.

Mittengänget Århus tar vid 16.00 emot Bröndby i den sjätte omgången i den danska ligan. Timmarna innan match skakades dock fotbollsdanmark av ett påstått bombhot.

Danska TV2 gick ut med uppgifter om att polisen mottagit ett bombhot mot Aarhus Stadion – någonting som Östjyllands–polisen även bekräftade. Någonting som den danska Discovery Network–journalisten Mette Cornelius även skrev om på Twitter.

Efter att ha varit i kontakt med dansk polis kunde dock Ekstrabladet meddela att bombhotet var avvärjt – även om de rapporterar att det fortsatt rör sig om ett hot mot arenan.

”Har kollat igenom arenan”

Den danska tidningen skriver även att det var lugnt utanför arenan och att där inte fanns något ovanligt att rapportera om.

– Vi har kollat igenom arenan och vi har inte hittat något ovanligt. Vi fortsätter med att undersöka hoten men vi tror inte att det är någon fara på eller vid stadion. Och därför har vi även släppt in folk som planerat, förklarar Jesper Bøjgaard Madsen som är polisinspektör vid Östjyllands–polisen.

På sin Twitter rapporterar Östjyllands–polisen att de planerar att öppna arenan som bestämt men att kontrollerna kan komma att ta längre tid än normalt.

ARTIKELN HANDLAR OM