Nytt tungt poängtapp för United och Zlatan

FOTBOLL

Svensken mållös och Mourinho på läktaren

1 av 2

Motgångarna fortsätter för Manchester United.

Mållöst och oavgjort mot nykomlingen Burnley – med José Mourinho uppvisad på läktaren och Zlatan Ibrahimovic med chanser utan fullträff trots en superchans.

– När den inte vill gå in, då vill den inte gå in, säger Zlatan Ibrahimovic i sin app.

– Zlatan bröt nästan armen på mig, säger Burnleys hjältemålvakt Tom Heaton till BBC, enligt Squawka.

Manchester United vann visserligen mot Manchester City i Ligacupen i veckan.

Men i Premier League går det tyngre. 

Efter smällen mot Chelsea förra helgen var United pressat att vinna över Burnley under lördagen för att ha häng på topplagen.

Laget och tränaren José Mourinho har fått kritik och Zlatan Ibrahimovic som varit mållös i fem ligamatcher har varit ifrågasatt.

Men det blev aldrig det uppsving som United behövde.

José Mourinho visades upp på läktaren i halvtidspaus och Ander Herrera blev utvisad efter två gula kort, varav det sista var tveksamt.

Stor press från United

Det fanns fina möjligheter till att reparera skadorna och få ny vind under vingarna på lördagen. Men trots vassa kombinationer och rörlighet från både Jesse Lingard och Marcus Rashford, plus flera bra kombinationer mellan spelarna där Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic hittade varandra i några lägen och där "Ibra" och Juan Mata harmoniserade, så gick det inte Uniteds väg. Burnley vek inte ned sig.

Zlatan Ibrahimovic hade själv ett par riktigt bra lägen:

Det första tidigt i matchen där han kom i ett kom i skottläge till vänster, men Burnleys målvakt Tom Heaton var långt ut.

”Tur att bollen träffade mig”

I andra halvlek hade Zlatan Ibrahimovic ett skott som krävde en akrobatisk handbollsliknande räddning – men med stor smärta som följd.

– Jag visste att jag hade två backar bakom mig, så jag tänkte att jag lika gärna kunde komma ut. Som tur var träffade bollen mig, men Zlatan bröt nästan armen på mig, säger han till BBC.

Målvakten, som är fostrad i United, gjorde en enorm match med flera mycket skickliga räddningar.

Bland flera andra chanser (Juan Mata hade ett par), ramträffar och stark press hade Zlatan Ibrahimovic chans att punktera matchen i slutet när Pogba skickade in bollen från vänsterkanten. Zlatan dök upp på bortre stolpen men missade superchansen.

– Den där ska han sätta, det är en fantastiskt boll från Pogba. Den där bollen ska in Zlatan, sa Pontus Kåmark som var expertkommentator under matchen för Viasat.

”En konstig match”

Det är första gången sedan 2007 som Zlatan Ibrahimovic haft en liknande måltorka i ligaspel och inför matchen höjdes rösten för att han skulle petas.

När han själv valde att kommentera matchen och det faktum att han inte gjort mål på sex ligamatcher lät det så här i Zlatan Unplugged.

– När den inte vill gå in, då vill den inte gå in.

Zlatan Ibrahimovic tyckte att det var en märklig match.

– En konstig match. Känns som en match med många matcher i, säger han i sin app.

Att laget spelade bra var ingen tröst.

– Spelar ingen roll, vi vinner inte.

Manchester United har i och med dagens oavgjorda match bara 15 poäng på de inledande tio matcherna i Premier League.

Det är klubbens sämsta notering sedan ligan startade 1992.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM