FC Rosengård föll efter straffavgörande

FOTBOLL

FC Rosengård gjorde en stormatch mot Frankfurt i kvartsfinalen i Champions League – men det räckte inte.

De svenska mästarna föll på ett straffavgörande.

– Man kan gå vidare från en förlust om man möter ett lag som bara är bättre. Nu är det inte den känslan. Vi har inte ens förlorat den här matchen, säger lagkaptenen Emma Berglund till Sportbladet.

Efter förlust med 0–1 hemma i Malmö krävdes något av en bragdmatch för att FC Rosengård skulle ta sig vidare till semifinal i Champions League.

Motståndet kunde inte varit tuffare – Frankfurt är mesta mästare i turneringen och dessutom regerande mästare.

Men Malmölaget var nära att skrälla på bortaplan.

Lobbnickade in 1–0

Sara Björk Gunnarsdottir nickade vackert in 1–0 efter 28 minuter sedan Lina Nilsson slagit ett precist inlägg som isländskan placerade in med en lobbnick över Frankfurts målvakt.

– Vi hade kanske inte det bästa spelet, men det kändes som vi hade ett övertag. När vi fick målet blev de osäkra, det hade man velat utnyttja bättre, säger Emma Berlund.

Men trots press från Rosengård, där bland andra Gaëlle Enganamouit hade ett jätteläge att avgöra, stod sig resultatet under ordinarie speltid vilket innebar sammanlagt 1–1 och förlängning.

Nilsson räddade på mållinjen

En dramatisk sådan.

Emma Berglund nickade via målvakten i stolpen.

Natasa Andonova sköt ett friläge i burgaveln.

Och Frankfurt hade en boll på mållinjen – som Lina Nilsson räddade med en tåspets.

– Natasa och Gaelle hade varsina lägen som de hade satt i vilken situation som helst i slutet av en säsong. Det är det som är lite typiskt, Frankfurt har mer rutin och känsla eftersom de är i säsong, vi har inte hunnit spela så många matcher i år. Men för oss spelar det ingen roll hur bra vi är i slutet av säsongen, det är då man vill spela sådana här matcher, säger Berglund uppgivet.

"Dags för oss att gå vidare"

Matchen gick till straffavgörande där Anne-Kathrine Kremer räddade Rosengårds första straff, slagen av Sara Björk Gunnarsdottir, och satte Frankfurt i förarsätet.

Att resten av straffarna sedan gick i mål för Rosengård spelade ingen roll – Frankfurt satte samtliga sina och är därmed vidare till semifinal.

– På något sätt känns det som att det var dags för oss att gå vidare. Men det är lite marginaler och oflyt, det är skittråkigt. Man kan gå vidare från en förlust om man möter lag som är bättre, men nu är det inte den känslan. Vi har inte ens förlorat den här matchen.

Ladda om inför allsvenskan nu, lätt eller svårt?

– Både och. Det blir ju lite revanschlust, nu blir målet att ta hem det igen. Men det får ta någon dag att smälta det här, sedan får vi knyta näven och visa alla andra lag att vi hör hemma i Champions League.

■ ■ ■

Lisa Dahlkvist och Caroline Seger spelade hela matchen när Paris Saint-Germain tog sig vidare. Men segern mot Barcelona satt hårt inne. Efter 0–0 i den första matchen dröjde det ända till den 86:e minuten i reutren innan Cristiane spräckte nollan.

Nilla Fischers Wolfsburg tog sig enkelt vidare efter totalt 6–0 mot Brescia.

ARTIKELN HANDLAR OM