Utfryst i Newcastle - nu är han nära Barca

Foto: Hatem Ben Arfa i Nice.
FOTBOLL

För ett år sedan var han en kontraktslös spelare som var oönskad i Newcastle.

Nu är Hatem Ben Arfa, 29, nära Barcelona, skriver L'Equipe.

Det är ingen överdrift att säga att Hatem Ben Arfa var mer eller mindre uträknad och utslagen av alla för ett drygt år sedan.

Då hade han precis brutit sitt kontrakt med Newcastle efter år av turbulens där han till slut placerades i frysboxen efter att bland annat ha bötfällts för sin övervikt.

– Jag hade en känsla av att befinna mig i ett mörkt rum utan dörr, eller i en ändlös tunnel. Jag såg helvetet och ingen lösning på mina problem, sa om den tiden. 

Målexplosion i Nice

Han skrev ett nytt kontrakt med Nice men även det bröts då Ben Arfa redan representerat två klubbar under den säsongen (Newcastle och Hull).

Efter en hel vår utan fotboll där han flera gånge var nära att lägga av kritade han dock på ett nytt kontrakt för Nice under sommaren.

Sen har det gått spikrakt uppåt.

17 mål på 31 matcher för Nice i Ligue 1 har gjort att nominerats till årets spelare i ligan tillsammans med bland andra Zlatan Ibrahimovic.

Och nu ser han ut att kunna bli klubbkamrat med Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar i Barcelona. Det är L'Equipe som skriver att förhandlingarna är ”långt gångna” och att Ben Arfa under söndagen var i Katalonien för att träffa klubbens ledare.

Nobbar Lyonstjärnan

Hatem Ben Arfa är het på transfermarknaden och Milan, Liverpool, Villarreal och Besiktas ska enligt tidningen också vara intresserade av den bländande teknikern. Klubbar som dock troligen står chanslösa om Barcelona vill ha Nice-spelaren.

Barcelona ska enligt L'Equipe också ha förhört sig kring Lyons Alexandre Lacazette men klubben ska ha kommit fram till att han är för oprövad för att ta en roll som alternativ till MSN-trion.

ARTIKELN HANDLAR OM

OGC Nice

La Liga