Guldrycket av MFF i heta seriefinalen

FOTBOLL

NORRKÖPING. Malmö FF har skaffat sig ett rejält guldgrepp om allsvenskan.

Mästartiteln är i praktiken hemma efter att Alexander Jeremejeff fixade segermålet i seriefinalen mot IFK Norrköping.

– Ingenting kan stoppa oss nu, säger Erdal Rakip.

Malmö FF var fyra poäng före IFK Norrköping och sju före AIK inför söndagens seriefinal. ”Peking” var därmed i praktiken piskat att vinna för att guldstriden skulle leva vidare efter två tunga förluster mot Djurgården och AIK.

Östgötaporten var utsåld och trycket på läktarna var stort. Runt 3 000 MFF:are hade tagit sig till Norrköping och publiken fick se en avvaktade inledning.

De farliga chanserna saknades de första tjugo, men det var Norrköping som skapade det mesta och hade matchen fram till den 29:e minuten.

Jo Inge Berget var först nära att runda Michael Langer, men målvakten hann emellan. Bollen gick sedan ut till hörna och på den kunde Kari Arnason göra sitt första mål för säsongen när han nickade in 1-0.

– Nu kom bollen och då var jag där. De är bra på konstgärs, vi är bättre på vanligt gräs. Men de får ha bollen så länge de inte gör mål, sa Arnason till C More i paus.

Målet kom som en riktig kalldusch för hemmalaget som hade dominerat. Kort efter målet var Niclas Eliasson nära att kvittera, men skottet gick i ribban.

”Det ska vara klart”

Yoshimar Youtun hade ett farligt läge precis utanför Langers stolpe i början av den andra halvleken, men i den 48:e minuten kom i stället kvitteringen.

Ett inlägg nickskarvades till Nicklas Bärkroth som stod helt fri och krutade in 1-1. MFF spelade upp sig efter kvitteringen och i den 69:e minuten kom målet.

Berget tog hand om returen på sitt eget skott, spelade till Yotun som nickade på Alexander Jeremejeff som stötte bollen i mål med axeln.

Andreas Johansson ville ha hands på Malmöanfallaren, men målet godkändes. Norrköping jagade en kvittering och hade flera lägen, men närmast mål var Berget som sköt bollen i stolpen.

Men Malmö vann med 2-1 och nu är guldet i praktiken hemma.

– Ingenting kan stoppa oss just nu. Det ska vara klart, vi kan inte tappa det. Om vi tappar det förtjänar vi inte att vinna guldet, så enkelt är det, säger Erdal Rakip.

Anton Tinnerholm är lite mer försiktig.

– Det får stå för honom. Han är lite ung i gamet och bjuder väl på sådant. Det är tolv poäng att spela om och vi måste göra vårt.

”Malmö tar det”

MFF leder med sju poäng när fyra omgångar och tolv poäng återstår för lagen att spela om. Malmö har dessutom ett enklare schema och möter Östersund, Falkenberg, Gelfe och Hammarby i resterande omgångar medan Falkenberg, Elfsborg, Hammarby och IFK Göteborg väntar för Norrköping.

– Det är klart vi ligger bra till nu, men fotboll är fotboll säger Alan Kuhn.

Norrköpingtränaren Jens Gustafsson är övertygad om att guldet är klart.

– Ja, det tar Malmö.