Aleesami: Jag hatar verkligen konstgräs

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

BORÅS. Sebastian Eriksson slet hårt, vann boll och vände spel, jagade på medspelare och hade långa diskussioner med domaren.

– Vi hade behövt vinna, konstaterar han efter 1–1 mot Elfsborg.

Göteborgs nyttige mittfältare var mycket besviken efter matchen. Varje oavgjort resultat är mer två tappade poäng än en vunnen när man jagar lag som ligger högre upp i tabellen.

– Det kändes snopet med tanke på att vi ledde och deras mål är offside. Lite segt.

Simon Hedlund som kvitterade tyckte själv att han stod offside när han fick bollen från Viktor Claesson men det var inte många centimetrar på fel sida och ingen helt enkel situation för linjemannen.

– En poäng tycker jag väl var okej. Det var en tuff match och vi var kanske närmast segern i slutet men vi vet att Elfsborg borta historiskt sett brukar vara svårt för oss.

– Vi ledde och tappade. Det är alltid värre än att kvittera och få oavgjort, säger Seb.

”Personligen hatar jag konstgräs”

Göteborg dominerade spelet i första halvlek.

– Vi gjorde en väldigt bra första halvlek. Andra halvleken blev betydligt jämnare. De fick säkert en salva i paus och kom ut taggade. Vi fick dessutom vara en man mindre några minuter när Sören (Rieks) var skadad och då gjorde de sitt mål.

Rieks byggde upp anfallet som gav Göteborgs ledningsmål med en kort öppnade passning till Haltam Aleesami som sen hittade målskytten Mikael Boman.

Aleesami som också orsakade straffen som John Alvbåge räddade.

– Jag tycker inte att det var straff och det gjorde inte Simon Hedlund heller, konstaterar vänsterbacken.

Som inte var positiv till Borås arenas nylagda konstgräs.

– Personligen hatar jag konstgräs. Fotboll ska spelas på riktigt gräs.